Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De club van Wijchenaren

Mark Rutte had door de coronacrisis geen zin meer in regeren en trok zich terug ten gunste van Cyril Hearsay (de directeur en hoofdredacteur van het fictieve tijdschrift Yes Way). Onder Cyril hadden de mensen het niet slecht, zo werd bijvoorbeeld het aantal publieke TV-kanalen uitgebreid tot 9 en daalde het aantal COVID-19 gevallen tot 0. Op een dag doet Cyril Hearsay de mededeling dat hij alle Wijchenaren gaat oppakken. De mensen nemen het niet serieus en gaan gewoon door met hun dagelijks leven. In de komende weken komt in iedere school en bij elk bedrijf een ambtenaar DNA-testen uitvoeren, en op de uitslagen worden bepaalde personen omcirkeld. Vrij snel daarna komt naar iedere school en elk bedrijf een vrolijk versierde bus om alle omcirkelde personen op te halen voor een leuk tochtje.

Donnie, de hoofdpersoon, is een komiek uit Wijchen . Hij is een van de omcirkelde personenen vindt het maar wat leuk dat hij met de bus mee mag. Als de bus bij een eethuisje stopt zodat iedereen kan eten en plassen legt een cameraploeg alles vast voor de TV. Maar net als Donnie de bus weer in wil stappen wordt hij de bosjes ingetrokken door een meisje, Eline. Zij vermoedt een en ander en ze houden zich schuil, en verstoppen zich vervolgens in een bestelbusje, dat wegrijdt. Zo komen ze terecht op de boerderij van meneer Grutjes en meneer de Jong , die erg verbaasd zijn maar hun hand over hun hart strijken en Donnie en Eline voorlopig laten blijven.

Die avond wordt Donnie, die immers niet is thuisgekomen, door zijn familie hevig gemist. Op dat moment wordt op het TV-nieuws triomfantelijk door Cyril onthuld hoe hij alle Wijchenaren heeft opgeruimd. De reportage toont de bussen vol Wijchenaren, en in een flits ziet Donnie’s verbaasde familie Donnie bij het eethuis. Joshua gaat hierop op zoek naar zijn stiefvader, en trekt naar het eethuis dat hij op de TV had gezien. Hier wordt hij weinig wijzer, tot hij meneer Grutjes (die het eethuis belevert) tegenkomt en hij hem naar zijn boerderij en Donnie brengt. Joshua is ontzettend blij maar hij, de Jong en meneer Grutjes overleggen want dit is ernstig.

Meneer Grutjes blijkt Mark Rutte te zijn en de Jong blijkt Hugo de Jonge te zijn (Grutjes’s naam is een verhaspeling van Rutte). Omdat hij niet meer wilde regeren heeft hij de macht overgedragen, maar Cyril is nu veel te ver gegaan. Hij zoekt Cyril op, smeert hem stroop om de mond, en weet met een list de plaats te achterhalen waar de Wijchenaren worden vastgehouden: het eiland Pitcairn in de Stille Oceaan. Dit wordt naar de families gelekt die vervolgens massaal hun familieleden van Pitcairn bevrijden met zelfgebouwde bootjes en vliegtuigen (Ter land, ter zee en in de lucht-style). De volkswoede leidt tot de val van Cyril Hearsay, die gevangen wordt gezet. Hij ontsnapt, maar veel kan hij niet meer want niemand luistert meer naar hem.

Mark Rutte wil echter nog steeds niet zelf regeren en besluit samen met de koning dat er een president moet komen, en dat Nederland voortaan een federatie moet worden, naar Amerikaans voorbeeld. De Yes Way-toren van Cyril wordt gesloopt en er wordt een standbeeld van de familie Smits neergezet. Na een jaar zijn de mensen het allemaal weer vergeten…

Eén gedachte over “De club van Wijchenaren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: