Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Schoolactiviteiten bij mij op school vroeger en mijn mening daarover

Beste lezers,

Vanmorgen moest ik weer eens denken aan iets uit mijn jeugd; namelijk dat mijn vrouwelijke klasgenootjes een liedje aan het repeteren waren voor de bonte avond op kamp, en nu vraag je je zeker af: “Had jij op school activiteiten, Lucas?” en dus hier een overzicht van alle belangrijke schoolactiviteiten die ik heb meegemaakt met wat info erbij:

Ik weet nog wel dat ik vroeger met de basisschool op kamp ging; altijd naar hetzelfde plekje! Ik heb daar veel herinneringen gemaakt zoals dat in groep 8 mijn kamergenoten een seance wilden uitvoeren in de badkamer bij de spiegel! Of dat ik het met mijn klasgenoot Lisa had over de Chinees bij haar in het dorp. En toen was schoolkamp nog echt afgesloten van de buitenwereld en met niemand contact behalve de leraren en mijn klasgenoten, want smartphones bestonden nog niet! (Ja, je had wel telefoons, maar die waren simpel en je kon er alleen mee bellen en sms’en)

Ook weet ik nog dat we altijd bonte avond hadden en dat een paar meisjes uit mijn klas een liedje uit “de Kleine Zeemeermin” wilden coveren. Ik had nooit een act omdat ik nooit zo’n podiumbeest was! Nu zou ik waarschijnlijk mijn versie van “België” en “De Bom” gezongen hebben!

Schoolkamp op de middelbare was ook best leuk! Daar deden we namelijk moordspel met als thema “Het WK voetbal in Brazilië”, want dat was toen een actueel onderwerp. De setting was zogenaamd Rio de Janeiro, de vberdachten waren allemaal BN-ers en het moordwapen was volgens mij een bijl! Maar zeker weet ik het niet want het is al wat langer geleden

Mijn buitenlandse reis op de middelbare school in Tecklenburg in Duitsland was gewoon een dik vet fiasco (met slagroom) :P! Daar ga ik geen woorden aan vuilmaken want dat verpest het positieve imago wat ik altijd uitstraal! Het enige goede was dat een klasgenoot langskwam om te kijken omdat ze toevallig zag dat ik de Sims 3 aan het spelen was! Ten slotte moesten mijn ouders me zelfs komen ophalen omdat ik zo verdrietig was en daarna kwam ik in een depressie terecht waardoor ik terugverlangde naar de tijd met Lilli en Linda in 2010! Toen had ik echt behoefte aan iemand zoals Cyril Hearsay (of aan een kostschool in een ver land, zodat ik bij mijn ex uit de buurt was)

Even later was er op school (zo rond de kerst) een escape room met als thema schilderijen (mijn school verzon altijd oninteressante en onoriginele thema’s)!

De 4 en 5 mei viering vond ik daarentegen wel heel leuk! ’s ochtends herdenken bij de Canadese begraafplaats in Groesbeek (het dorp waar mijn school stond) en verhalen horen van mensen die oorlogen hadden meegemaakt en ’s middags vrijheid vieren met allerlei activiteiten o.a. een ritje maken met oude legervoertuigen (Jammer dat ik mijn knuffel Joshua toen nog niet had, hij zou dat best leuk hebben gevonden)

De multi culti dag bij mij op school was ook wel leuk! Ik weet nog wel dat ik me had opgegeven voor een workshop “eten van de toekomst ” en dat ik toen o.a. bietencarpaccio had gemaakt en (mensen met een zwakke maag of een afkeer voor insecten! SLA HET VOLGENDE STUKJE OVER!) meelwormbitterballen en gefrituurde sprinkhaan had gegeten! (die gefrituurde insecten waren trouwens best lekker! Echt een aanrader om een keer te proberen) Ik snap nog steeds niet waarom insecten nog niet in de supermarkt liggen! Het was toch “voedsel van de toekomst” en bedoeld als vleesvervanger. Als ik in een stad zo’n kraampje zie waar ze eetbare insecten uitdelen ga ik er altijd langs voor een snack!

Ten slotte de afsluitdagen: DIE WAREN GOUD! Ik bedoel, het waren maar drie dagen. Maar toch waren ze top. De eerste nacht gingen we gamen omdat ik en mijn kamergenoten niet konden slapen! Zodat we de volgende dag brak waren. Maar de tweede nacht (ook de laatste nacht, dus dat betekent: Bonte Avond!) was iedereen zo dronken dat ze als een blok sliepen! Op die bonte avond kwam ook mijn vriendin Lotte even langs om met mij en mijn klasgenoten een beetje aan te kloten! En als klap op de vuurpijl was mijn ex er niet bij, waarmee de relatie uitging op de reis in Tecklenburg! En daarbij had ik net een nieuwe knuffel: mijn vosje Freekje! Met wie toen de vriendschap pas echt tot bloei kwam!

Hopelijk gaan we bij TriUnity na corona ook dat soort activiteiten organiseren! Ik heb zelfs al plannen voor een reis naar Berlijn! (Maar eerst kijken met Heddy of Berlijn wel echt zo leuk is)

Fijne dag verder,

Lucas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: