Beste lezers,
Ik heb vanavond Libanees gegeten en ik zie om mij heen dat de Midden-Oosterse keukenkennis van mijn West-Europese medemensen niet verder komt dan het aanbod van de Turkse snackbar bij hun in het dorp.
Dat terwijl de keuken van het Midden-Oosten echt heel smaakvol en divers is.
Even wat voorbeeldjes van lekkernijen uit het Midden-Oosten die geen döner zijn:
Za’atar: een soort kruidenmix, https://www.culy.nl/inspiratie/zaatar-een-magisch-kruidenmengsel-uit-het-midden-oosten/
dit is misschien lekker als ontbijt of brunch: https://www.culy.nl/recepten/libanees-brood-lunch/
Een heel bekende: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188378/midden-oosterse-shakshuka-met-zoete-aardappel-en-spinazie
Iets met vlees: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195156/libanese-kefta
en om het af te sluiten twee nagerechten: https://www.culy.nl/inspiratie/malabi/ en https://www.culy.nl/recepten/knafeh-kunefe-nagerecht/
Zo, als dit niet voldoende inspiratie is……. en als dat te moeilijk voor je is koop je gewoon kebab van Lekker en Anders en maak je je eigen broodjes döner, want zeg nou zelf, zelfgemaakt smaakt t och veel lekkerder dan als je t bij de snackbar haalt!
De Midden-Oosterse keuken is dus niet alleen het aanbod van de Turkse snackbar (ook al denken sommige mensen van wel.
Maar ja; lekker koken en bakken is wel een van mijn hobby’s; ik bak nog iedere vrijdag bij TriUnity!
By the way, mijn moeder had vanmorgen contact met mijn lerares Arabisch en dat gaat misschien ook wel weer hervat worden!
Een fijne avond verder en tot ziens,
Lucas