Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waar komt de naam Nijmegen vandaan?

Beste lezers,

Nijmegen is echt mijn stad. Ik kan me geen betere of mooiere stad voorstellen (behalve Rotterdam en NYC dan). Ik woon er al mijn hele leven en ik heb de stad dan ook erg zien veranderen.

Maar waar komt die gekke naam vandaan? Ik vind Nijmegen een heel gekke naam, net als Didam. Maar dat ben ik.

Even wat geschiedenis: Nijmegen is gesticht door de Romeinen als Noviomagum, daarna werd het overgenomen door de Franken die het Numaga noemden en liet Karel de Grote er een palts bouwen op de plek van het huidige Valkhofmuseum (waar ik ooit eens ben geweest, daar staat ook een blog over op dit blog.) Daarna heeft Nijmegen volgens mij heel lang geen rol in de geschiedenis van Nederland gespeeld tot het op 22 februari 1944 door de Amerikanen werd platgebombardeerd (Het was wel een foutje, ze dachten dat Nijmegen al Duitsland was. Tja, wat moet ik zeggen. Volgens mij denken Amerikanen dat alles wat voorbij Utrecht ligt al Duitsland is!)

Maar afijn, ik ga dus graag naar Nijmegen, vooral om te eten bij de vele eettentjes en om knuffelbeesten te kopen. Maar ook om met knuffelbeesten bij reclameborden te poseren om daar een foto van te laten maken.

De naam Nijmegen betekent Nieuwe Markt en is afgeleid van Numaga, wat weer is afgeleid van Noviomagum!

Zelf zou ik graag later ook in Nijmegen willen wonen (of in een penthouse in Rotterdam!). Het is gewoon een leuke stad, vooral de Nedgame is een leuke winkel!

Ik hoop dat ik woensdag weer naar Nijmegen ga. (Als het tenminste lekker weer is en Heddy wil!) Want ik moet nog een foto maken van mij en Akira Fox bij een bushokje/reclamebord.

Nijmegen, het blijft een mooie stad. Laat in de reacties achter wat jij een mooie stad vindt!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Trouwens, in de Donald Duck heet Nijmegen Ei-megen. 🙂

2 gedachten over “Waar komt de naam Nijmegen vandaan?

Voeg uw reactie toe

  1. Hey Luc, Erg interessante geschiedenis van Nijmegen! Alvast heel veel plezier als je naar Nijmegen gaat woensdag! Mijn favoriete stad is Den Bosch vanwege de oude gebouwen, de leuke winkels en kunstzinnige musea. Groetjes, Indy

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: