Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom gaan Nederlanders naar Frankrijk of Spanje op vakantie?

Beste lezers,

Vandaag is de eerste dag van mijn vakantie en op dit moment zijn mijn ouders alles druk aan het inpakken om op vakantie te gaan naar Egmond aan Zee. (Mijn vriend Joshua was liever naar Scheveningen gegaan, maar , ja, je kunt niet alles hebben in het leven) Niet een heel exotische plek maar het is dan ook herfstvakantie!

Maar ja, het is altijd nog beter dan Zuid-Europa. Want mijn ouders zaten ook naar vakantiehuisjes te kijken in Zuid-Frankrijk of Spanje waar we dan met de auto heen moesten rijden. Bleeeh, daar heb ik dus echt geen zin in! Ik bedoel uren in zo’n auto zitten om vervolgens vakantie te vieren in een plaatsje in Frankrijk of Spanje wat niemand (behalve je ouders) kent en waar je niks kunt doen omdat je op het platteland zit en je enige optie gamen is met heel brak internet om de tijd te doden! Ja, soms ga je nog wel eens naar een stadje, maar daar is dan weinig te bezichtigen buiten een lokaal kunstmuseum met allerlei lokale schilders wat je vader dan graag wil zien omdat het zo “uniek” is, en waar vader dan de hele dag bramen aan het plukken was om er bramenjam van te maken (die wel lekker was op een stokbroodje by the way)! Gelukkig ging de Wii wel altijd mee!

Dan ga ik liever naar een grote stad in Europa waar wat te doen is, zoals Berlijn of Londen of zo. En dan met vrienden (maar met mijn ouders mag ook).

Ik bedoel, wat trekt mensen aan om naar Frankrijk of Spanje te gaan! Ik kan er zelf geen touw aan vast knopen!

Hopelijk mag volgend jaar alles weer, want dan ga ik lekker met Heddy naar Berlijn!

En hopelijk gaan mijn ouders volgend jaar zomer niet op vakantie naar Scandinavië, waar ik ze laatst over hoorde praten. Want dan gaan we waarschijnlijk in zo’n houten huisje in een weiland in de middle of nowhere zitten!

Waarom gaan mensen zo graag op vakantie naar Frankrijk of Spanje? Ik weet t echt niet!

Gelukkig is mijn broertje niet zo van de zuip en feest-vakanties! Je weet wel die vakanties waar je niet verder komt dan de tent van je buurmeisje (en je eigen tent), de plaatselijke disco en de struiken verderop en waar bier en af-en-toe een zak chips of een frikandel als ontbijt de enige consumptie is!

En….. waarom gaan mensen dan toch naar de Costa en dan eten ze daar frikandellen! Als ik in een ander land op vakantie ben wil ik ook wel eens iets van de lokale cuisine proberen!

Een fijne dag verder,

Lucas

P.S. Voor mijn ouders, Het is wat overdreven, zo was t echt niet hoor, die vakanties waren best leuk (en gezellig)! Ik ga alleen liever naar grote steden op vakantie! Hier een vakantie foto van mij in Rome:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: