Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Huisdierenblogpost!

Beste lezers,

Het is vandaag 4 oktober en dat betekent natuurlijk dat het Dierendag is! Dat betekent natuurlijk nadenken over dierenwelzijn en zo en dat huisdieren iets lekkers en extra’s krijgen!

Maar nu ga ik jullie iets vertellen over mijn huisdieren:

We beginnen met Moose. Moose is onze hond en hij was oorspronkelijk bedoeld als hulphond voor mij in het verkeer, maar ik wou liever andere dingen dan met hem hulphondtraining doen! Nu is het gewoon een gezellige oude hond die af en toe wat absent minded is en niet veel meer kkan zien en doof (of eigenlijk Oost-Indisch doof) is. Maar hij is en blijft wel schattig (wel minder als Milky en Freekje natuurlijk). Moose is een Labradoodle omdat dat ras hypoallergeen is, want mijn pa is allergisch voor honden! De leukste herinnering die ik heb aan Moose is dat hij een keer de ogen van een schaar er af heeft geknaagd! (Onhandig, want waar moet je dan je vingers in steken?) En een keer een batterij, en ook een keer een van mijn knuffelbeesten (Ik heb er een foto van, maar die ben ik kwijt. Het onderschrift weet ik nog wel: Vandaag ben jij mijn knaag!) Ook rende hij vroeger vaak achter van alles aan als t maar bewoog (Eekhoorns of paarden bijvoorbeeld)!

Moose

Dan hebben we Muffin, Muffin heeft mijn broertje gekregen voor zijn verjaardag want hij wilde nog een hondje (want dat vond hij leuk of zo). Muffin is altijd heel ondeugend en als je niet uitkijkt heeft ze weer een knuffel van me gejat of heeft ze iets kapotgeknaagd. Maar Muffin is ook erg speels en houdt heel erg van spelen. Net als Moose vroeger, maar die is nu oud en lui! Net als Moose is Muffin een Labradoodle! Muffin was eigenlijk bedoeld als fokhond, maar bij de fokker werd in haaar nestje een hond aangetroffen met een erfelijke ziekte dus dat plan verdween al snel in de trash bin!

Muffin (op t strand)

En we hebben ook nog een kat: Milky (Ja, ik weet het, al onze huisdieren zijn vernoemd naar etenswaar, OP EEN NA!) Milky hebben we gekocht toen onze oude kat plotseling overleed en toen wilden mijn ouders nog een kat. Ik heb heel lang gepleit voor een zwarte kat! Maar nee, het werd weer een witte! Milky komt uit Lunteren, een dorpje op de Veluwe! En hij is stok- maar dan ook stokdoof! Dus als je iets tegen hem zegt of je draait Driftveil City zo hard als je wilt, dan nog merkt ie er niks van! Milky was altijd heel ondeugend zo heeft hij heel vaak dingen van ons aanrecht afgeknikkerd en een keer een bierglas van papa gemold, toen was mijn vader heel erg kwaad op Milky! Maar sinds hij naar buiten mag is hij een stuk rustiger (ook al zit hij nu wel steeds bij onze buren in de tuin te kakken!)

Milky, met een ondeugende blik in zijn ogen

En last but not least, hebben we mijn huisdier Freekje. Ons enige dier dat niet naar etenswaar is vernoemd! En hij is van pluche, lekker makkelijk te verzorgen! Freekje heb ik gekregen vlak voordat ik op afsluitdagen ging omdat ik en mijn ouders bang waren dat het Tecklenburg-fiasco zich zou herhalen (we gingen alweer naar Duitsland immers). Daar is achteraf niks van waar gebleken en het werd natuurlijk het tegenovergestelde namelijk: GOUD! Maar of dat door Freekje kwam? Misschien wel, misschien niet! Freekje is net zo ondeugend als Milky, maar hij kan nog een ding namelijk vuur spuwen, dus voor je het weet staat je huis in lichterlaaie! Freekje is namelijk een Fennekin, dat is een Vuur-Pokémon die op een fenneks-vosje lijkt! Maar hij is ook erg schattig! Misschien dat Freekje mede door die Gouden afsluitdagen heel lang mijn beste vriend geworden is, voordat hij in september 2020 werd opgevolgd door Joshua!

Mijn vosje Freekje!

Zo, dit waren mijn huisdieren! Hoe vinden jullie ze en wie vinden jullie het leukst! Laat het me weten in de reacties!

Fijne (Dieren)dag verder!,

Lucas

P.S. Twee jaar geleden op deze dag, herontdekte ik Cyril Hearsay weer samen met een vriend en kwam ook mijn droom om schrijver te worden weer boven! Dus het is ook een beetje de anniversary van mijn schrijversbestaan!

Daarom dit plaatje van Cyril als eerbetoon, opdat ik nooit mijn droom mag vergeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: