Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom zijn veel topkoks toch mannen?

Beste lezers,

Jullie kennen misschien het oude grapje “Wie zijn er betere koks? Mannen of vrouwen? Mannen, want die kunnen met twee eieren, een worst en wat melk een gerecht maken dat een vrouwenbuik voor 9 maanden kan vullen!” wel. Dat is natuurlijk een puberaal schuin grapje dat al zo oud is als de weg naar Rome. Maar toen vroeg ik me af waarom in de horeca mannen vaak de kok zijn terwijl in een thuissituatie dat meestal de vrouw is. Een trend die nu aan het veranderen is overigens!

Ik bedoel, ik ken genoeg mannen die van koken houden. Zoals mijn vader, ik zelf en natuurlijk mijn denkbeeldige vrienden Joshua Dupont en John Swan! Als mijn vader kookt is het eten vaak lekkerder en ziet het er lekkerder uit dan als mijn moeder kookt.

John Swan

Mijn vader probeert vaak nieuwe dingen uit als hij gaat koken: Zo had ie bijvoorbeeld voordat mijn broertje het huis uit ging nog nooit met sambal gekookt. Want mijn broertje vindt pittig eten niet lekker en at graag het liefst alleen maar Hollandse kost (tot ie sushi ontdekte). Terwijl de rest van ons gezin toch graag iets pittiger eet. Dus toen mijn broertje het huis uit ging ontdekte mijn vader hoe lekker sambal kan zijn! Als mijn moeder kookt is het vaak 13 in een dozijn Hollandse kost (het is altijd nog beter dan het eten wat mijn grootouders kookten als ze bij ons gingen oppassen, dat was echt niet te vreten, en als klap op de vuurpijl dreigde mijn opa ook met “de kindertjes in Afrika” als ik mijn bord niet leeg at.) Ik ga morgen zelf Oreo Brownies bakken samen met Heddy bij TriUnity!

Maar waarom zijn de meeste thuiskoks vrouwen en de meeste topkoks mannen? (Die trend is nu wel langzaam aan het veranderen trouwens.) Ik kan er met mijn hoofd niet bij!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik verheug me op vanavond want ik heb gisteren een nieuwe knuffel besteld (mocht van oma omdat ik haar heb geholpen met de computer!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: