Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik ben nu best wel een veelvraat!

Beste lezers,

Zoals sommigen van jullie wel weten ben ik best wel een veelvraat. Friet, döner, chips, snoep, chocola. Ik lust het allemaal! Maar er was ooit een tijd dat het anders was! Toen ik namelijk kind was was eten (en dan vooral het avondeten) totaal niet, ik herhaal, niet mijn favoriete bezigheid (een beetje vergelijkbaar met shoppen nu.) Ik kon uren aan tafel zitten en meer zitten te kletsen dan te eten! (behalve als het echt heel lekker was, dat was binnen 3 happen op!).

Het smerigst vond ik friet en Hollandse pot gekookt door mijn grootouders die iedere donderdag langskwamen om op te passen! Ik vond Hollandse pot zo SMERIG (nu eet ik het wel hoor!), vooral met snotgaar gekookte groenten, dat ik het weigerde op te eten en mijn opa dreigde met de welbekende ” kindertjes in Afrika”! Als er chips of snoep gepakt mocht worden dan nam ik er altijd een of 2, nooit meer!

Dit heb ik vanavond gegeten! Kijk, zo moet je Hollandse pot dus klaarmaken!

MAAR TOEN…… KWAM IK IN DE PUBERTEIT!

En kreeg ik last van mijn eerste groeispurt en begon mijn lichaam eten als iets te zien niet alleen maar om in leven te blijven maar ook als energiebron om te groeien! Nu denkt mijn lichaam nog steeds dat ik energie nodig heb om te groeien, maar dan vooral in de breedte in plaats van de lengte! (en de puisten op mijn gezicht.)

In de puberteit begon ik in te zien dat fastfood en snoep en chocola echt lekker waren, maar volgens mij kwam dat door de hormonen in mijn lichaam die energie wilden om te groeien. Overigens ben ik me toen meer en meer gaan interesseren in koken en eten! Ook omdat ik later op mezelf moet gaan wonen en ik niet iedere dag langs de patatzaak/Chinees/Turk/pizzeria wilde voor eten, dus ik moest wel leren koken, eerst samen met Lotte, nu samen met Ilona!

Tijdens dat koken hebben we ook altijd de ” song van de week”, waarbij ik en Lotte/Ilona iedere week een liedje mogen uitkiezen die we die week het leukst vinden! Zo heb ik bijvoorbeeld een keer Wereldbol van Aukje Fijn ingediend bij Lotte! En een keer Als ik jou zie van Aukje Fijn! En vaak dingen van de Snollebollekes!

Maar terug on topic, toen ik in de puberteit kwam ontdekte ik hoe lekker fastfood kon zijn! Het lekkerste fastfood vind ik nog steeds döner kebab en pizza!

Doner kebab (döner kebab) - Foodwiki - Thuisbezorgd.nl
Lekker toch? (bron:Thuisbezorgd.nl)

Ook ben ik me nu meer gaan interesseren in waarom dingen lekker zijn en waarom veel mensen bepaalde dingen lekker vinden? Waarom beginnen we bijvoorbeeld te kwijlen bij de geur van gebakken spek terwijl we de geur van gekookte spruitjes smerig vinden, hoewel spruitjes veel gezonder zijn dan spek?

En nu een vraag aan jou: Wat is jouw favoriete fastfood? Laat het me weten in de reacties!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Bij TriUnity zijn ze nu gevuld speculaas aan het bakken en ik krijg zo een stukje! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: