Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik heb een 8 gehaald voor creatief schrijven!

Beste lezers,

Zoals sommigen van jullie wel weten doe ik een opleiding creatief schrijven bij de LOI. Dat is best leuk en daarom die ik er goed mijn best voor. Ik heb vandaag met een inleveropdracht een 8 gehaald! Dat moet gevierd worden!

Schrijven (en taal) zijn al heel lang mijn passie. Ik weet nog dat ik op mijn 4e levensjaar begon met Engels leren en dat ik op mijn 10e verbaasd was dat nog niemand op hetzelfde niveau zat als ik met Engels in mijn klas. (Maar ja, wat wilde je. In die tijd spendeerden kinderen hun tijd liever buiten waar ze met hun Nederlandse vriendjes bijvoorbeeld politie en diefje of tikkertje speelden, of achter de tv waar ze naar Nederlandse (nagesynchroniseerde) tv-programma’s keken. Of op Hyves, wat toen de grootste site van Nederland en een Nederlands sociaal netwerk was, geen wonder dat die kinderen geen woord Engels konden tot de middelbare school). Nu spreken kinderen door o.a. TikTok, Snapchat, Instagram en YT beter Engels dan ik op die leeftijd.

Op mijn 10e bedacht ik dat ik Chinees wilde leren want dat vond ik interessant, mijn ouders dus iemand zoeken die dat kon doen, en ze vonden een vrouw die wel Chinees aan mij wilde geven. Uiteindelijk heb ik dat gedaan tot ik afstudeerde van de middelbare school. Soms zou ik willen dat die vrouw die mij Chinees gaf een keer langs zou komen voor een gastlesje hier bij TriUnity, maar dat is waarschijnlijk ijdele hoop. Tegenwoordig vind ik dat op de middelbare school ipv Frans en Duits Chinees gegeven zou moeten worden want China is een opkomende wereldmacht, een belangrijke handelspartner en het is dus handig dat je hun taal dan een beetje spreekt!

Toen ik 15 was wilde ik Arabisch leren omdat toen de Arabische wereld (Islamitische Staat en dat soort dingen) veel in het nieuws was en ik dat interessant vond. Uiteindelijk toen TriUnity was begonnen hebben mijn ouders een Arabische lerares aangenomen voor mij en nu komt ze af en toe langs als ze tijd heeft (meestal op vrijdagen).

En dan nu mijn interesse in schrijven. Toen ik 5 was wist ik al dat ik schrijver wilde worden. Dat kwam omdat ik toen een Totally Spies aflevering gezien had met een karakter er in, later heb ik geleerd dat hij Cyril Hearsay heet, die was schrijver (een journalist) en ik vond hem zo cool en dacht dat hij mijn vader was en toen begon ik daar verhalen over te verzinnen en daar is Likybincity uit voortgekomen (en dus ook mijn Simswereld!)Ik ontdekte Cyril op het verjaardagsfeest van vrienden van mijn ouders in 2005. Ik weet niet meer de datum precies, maar het was een zondag. Daar bedacht ik dat ik Cyril’s zoon wilde zijn (Ik was 5 oké!)

Mijn inspirator voor mijn verhalen en dus ook mijn Sims wereld, Cyril Hearsay!

Dus, jaren later, in 2019, op 4 oktober om precies te zijn, herontdekte ik Cyril en de verhalen die ik over hem geschreven had en begon weer verhalen over hem en zijn gezin te verzinnen. Zo had ik al verzonnen dat hij 5 kinderen had, te weten : zijn zoons Sorrel, Julian, Lucas en Masaharu en zijn dochter May! Zijn vrouw kreeg de naam Katherine, want dat vond ik een mooi verhaal en toen besloot ik dat ik schrijver wilde worden!

Ik deed bij TriUnity al een boekhoudstudie, maar dat was niks voor mij, Ik was er wel goed in en zo maar ik vond het maar niks omdat ik het ZOOOOO saai vond! En toen kwamen mijn ouders met een cursus verhalen schrijven aan, waar ik nu dus een 8 heb gehaald voor een opdracht. En dat moet gevierd worden

Dus mama ………. morgen naar de stad voor KFC? Of eten we pannenkoeken of pizza vanavond? Of op zijn minst mag ik een pluche bestellen bij de Nedgame! Want het moet gevierd worden!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik hoop dat mijn ouders dit blogje lezen, dan mogen zij kiezen hoe het gevierd moet worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: