Beste lezers,
De pot schafte bij ons vanavond stoofvlees met gegrilde groenten en rode kool. Best lekker vond ik zelf en het zag er weer uit als een kunstwerk want mijn vader had gekookt!

Zelf vind ik Hollandse wintergerechten best lekker. Ik ben al sinds mijn kindertijd groot fan van boerenkoolstamppot met rookworst (net als een klasgenootje van mij, datzelfde klasgenootje wat me kennis heeft laten maken met de Sims 3 en mij dus een hobby ingestuurd heeft waar ik nog steeds mee bezig ben!).
Ook vind ik (anders dan de meesten) spruitjes wel te eten en ik heb zo onder andere een keer een recept gevonden in een kinderboek voor een hamburger met spruitjes! Ik vraag me nog steeds af waarom veel kinderen spruitjes niet lekker vinden!

Maar nog steeds vind ik carpaccio het lekkerste gerecht vban allemaal (geen Hollandse winterkost, maar het is wel lekker!)
In Japan hebben ze trouwens hele bijzondere winterkost, namelijk fugu, wat gemaakt wordt van de giftige kogelvis!

Maar zelf vond ik het wel een beetje te vroeg voor stoofvlees, naar mijn mening eet je dat pas in november, december, januari of februari. Maar mijn vader noemde het een “voorproefje” om te kijken of hij het nog in zich heeft om stoofvlees te maken! Ik vond het wat te vroeg voor stoofvlees want het is pas oktober!
Maar lekker was het wel, in ieder geval!
Fijne avond verder,
Lucas
P.S. Morgen komt mijn nichtje met mij koken en dan gaan we ” kip in de hoed” maken, dat wordt smullen geblazen!

Geef een reactie