Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat als we in een Yes Way-dictatuur zouden leven?

Beste lezers,

Ik ben nu bezig met mijn boek “de Club van Wijchenaren” en daarin neemt Cyril Hearsay de macht over in Nederland en wil hij alle Wijchenaren uiteindelijk deporteren naar Pitcairn om daarna van Nederland een door de Randstad geleide autarkie te maken! Maar wat wil hij nog meer?

Dat heb ik dus heel mooi voor jullie op een rijtje gezet wat hij dan wilt!

Komt ie!

Wat als we in een Yes Way-dictatuur zouden leven?

Stel je toch eens voor, Cyril Hearsay krijgt het in z’n eentje voor het zeggen in Nederland! Wordt ons land dan echt één grote speeltuin voor zijn zoon Lucas ?

Dit is hoe Nederland er dan uit gaat zien.

De gevolgen van klimaatverandering worden ook hier bij ons merkbaar door de ene na de andere overstroming. Cyril neemt gelukkig meteen maatregelen. Hij sluit de grenzen en Schiphol zodat Nederland zelfvoorzienend en een autarkie kan worden.

In Nederland gebruiken we geen uit Amerika geïmporteerde sociale media meer. Als je dan per se iets wil delen over je kat ,deel je het maar gewoon op Hyves.

Mensen in het oosten van het land krijgen een keus: naar de Randstad verhuizen, gedeporteerd worden naar staatsboerderijen waar ze onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven en zich dood moeten werken of gedeporteerd worden naar IS-gebied of Rusland. Het aantal vrije inwoners buiten de Randstad daalt naar 0 en gedeporteerde Nederlanders zetten massaal lachend hun partytent op in kapotgeschoten oorlogsgebied.

Alle steden en dorpen dienen nu ten minste een filiaal van videogamewinkelketen Nedgame en een coffeeshop te bevatten, anders krijgen ze een megaboete van fl10.000.

Als je een CV hebt met relevante ervaring op het gebied van anti-communistische en pro-Randstad opmerkingen maken, hoef je niet meer op sollicitatiegesprek te komen. Deze toppers zijn meteen aangenomen!

Natuurlijk hebben mensen uit het oostan van het land ook recht op vrijheid van meningsuiting. Daarom wordt er in iedere stad een ondergrondse geluidsdichte ruimte gebouwd waar ze vrijuit hun “radicale en staatsgevaarlijke” praatjes kunnen uiten. Het bizarre toeval wil alleen wel dat de deur na binnenkomst nooit meer opengaat en de luchttoevoer wordt afgesneden.

In het oosten van het land wordt preventief fouilleren ingevoerd om te controleren of er vrouwen rondlopen met okselhaar of een eigen mening, want volgens Cyril horen vrouwen thuis achter het aanrecht of nog beter, in het kraambed, om bevolkingsgroei te stimuleren, in de Randstad gelden deze regels niet.Meisjes die van paarden houden worden preventief opgesloten zodat hun “staatsgevaarlijke ideeën” nietverder kunnen worden verspreidt, ook krijgen ze alleen nog maar paardenvlees te eten, om ze van die walgelijke gewoonte af te helpen.

Nederland stort een seconde, nadat we uit de EU stappen, en een autarkie worden in een diepe economische crisis. De armoede waarin Nederlanders komen te leven is schrijnend. Om ze te helpen hun zorgen te vergeten, stuurt Cyril een gesigneerde foto van zijn zoon Lucas naar iedere burger van Nederland (Wijchenaren uitgezonderd).

Om het Nederlandse leger weer berucht te maken in de rest van de wereld wordt de dienstplicht heringevoerd en krijgen de soldaten naast wapentuig geladen met eieren een Didididam-machine (een drone die het liedje Wereldbol van Aukje Fijn afspeelt) mee die is gevuld met eieren.

Joshua Isimo kijkt na 4 jaar in de Center City gemeenteraad terug op een periode waarin hij veel voor elkaar heeft gekregen. Om precies te zijn 23469938267 miljoen politiek incorrecte tweets over hoe lekker hij Das Kapital en het Rode Boekje weg vond lezen.

Horeca mogen geen alcohol serveren, alleen nog frisdrank. Alcohol wordt geheel verboden in Nederland. (Wiet wordt dan wel legaal)

Er komt geen verbod op politieke partijen. Alleen de SGP blijft toegestaan, in het oosten van Nederland. Om de bevolking daar “normen en waarden” bij te brengen.

Lucas Hearsay wordt minister en dat betekent dat hij niet meer afwezig kan zijn bij 90% van de Tweede Kamer debatten zoals nu. Hij is altijd present. Via een Skype-verbinding vanuit Center City, terwijl hij de Sims aan het spelen is..

In de gemeente Wijchen worden, naast honderden camera’s, grote speakers geplaatst waar 24 uur per dag zeven dagen per week Aukje Fijn, Fouradi en Pokémon-muziek uit blazen. In Wijchen vertrekken er ook iedere dag pendelbussen naar de haven van Rotterdam mochten de Wijchenaren hierdoor willen oprotten naar de Pitcairneilanden.

Na jaren van angstig in de schaduw te hebben geleefd, durft Cyril’s zoon Lucas eindelijk hardop in het openbaar te zeggen dat hij de Sims, Nederlandstalige muziek en Tamagotchi’s leuk vindt.

De Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum wordt vervangen door het enige kunstwerk op aarde dat volgens Cyril nóg mooier is: een foto van zijn zoon Lucas.

Klinkt niet chill, he? Nou maar hopen dat het Nederlandse volk verstandig genoeg is om nooit zo’n dictator aan de macht te laten komen! Al vond ik Rutte tijdens de Coronacrisis ook wel een beetje een dictator! Maar als ik mijn knuffelvriend Joshua mag geloven, dan kan het nog veel erger. Want Joshua wilde het leger inschakelen om corona te bestrijden! Net als Cyril in mijn verhaal! Ook wil Cyril in het verhaal Nederland veranderen in het ideale land voor zijn zoon!

We mogen blij zijn dat we in Nederland in een democratie leven!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Het verhaal over Cyril is een bewerking van dit artikel! Dus neem het niet te serieus het is bedoeld als satire.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: