Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik moest vandaag ergens aan denken…..

Beste lezers,

Ik zat net wat na te denken en te kletsen over nostalgie en toen besloot ik maar eens te kijken wat dat nou is, nostalgie! Wikipedia gaf de volgende beschrijving: “Nostalgie is het gevoel iets dierbaars of belangrijks te zijn kwijtgeraakt. Dat uit zich in heimwee naar het (persoonlijk) verleden.”

Veel mensen hebben nostalgie naar bijvoorbeeld de jaren 50 of de jaren 90, maar persoonlijk heb ik nostalgie naar de tijd toen ik in de bovenbouw van de basisschool zat (dat was van 2010 tot 2013, ja ik reken de brugklas daar ook toe!) en dat kwam voornamelijk omdat ik toen een leuke vriendenclub had en populair was. (Nu heb ik dat ook, bij TriUnity, maar daar gaat dit blogje niet over!) Zo had ik bijvoorbeeld een vriendin die verhalen schreef over een meisje genaamd Lana de Wit. (Die ik vervolgens van haar heb “geleend” voor eigen gebruik en er een eigen karakter van heb gemaakt door er van alles bij te verzinnen, zoals dat ze de vriendin is van Joshua.) Ik had ook een meisje bij mij in de taxi zitten die dezelfde game als mij speelde, namelijk Rabbids go Home.

Joshua Isimo en Lana de Wit

Ik had vooral nostalgie naar twee dingen in die tijd (die ik nu weer heb teruggevonden!) Namelijk Rabbids go Home en het nummer “Als ik jou zie” van Aukje Fijn wat onze taxichauffeuze altijd draaide in de bus! (Ja ze was fan van dat soort muziek en ik toen ook!) Ik heb ontdekt dat dat nummer van Aukje dus gewoon op Spotify staat! Probleem #1 opgelost door dat stukje van mezelf terug te vinden! Toen ik dat nummer terugvond had ik alles wat mij mij maakte teruggevonden nadat mijn ex dat 1,5 jaar vakkundig had gesloopt voordat ik het uitmaakte op de buitenlandse reis in Duitsland! (Phew, anders had ze nog meer van wat mij mij maakt gesloopt en was ik nu een soort zielloze slaaf geworden!) Toen was ik weer helemaal mezelf en nu laat ik het ook niet gebeuren dat dat weer afgebroken wordt ik had 4 jaar nodig om weer mezelf te worden nadat ze me had gedumpt! Ook het nummer Ping van Fouradi heeft mij geholpen weer mezelf terug te vinden want in de periode dat ik vin de bovenbouw van de basisschool zat werd er ook veel gePingd (een soort Whatsapp die alleen op Blackberry’s werkte,)

Afijn, nu we daarover uitgekletst zijn! Rabbids go Home vond ik terug toen ik het vroeg aan mijn broertje of hij m had, want ik kon m niet vinden tussen mijn (Sims)-gamecollectie! En hij had m per ongeluk meegenomen, en wat nog wel het meest wonderbaarlijke was: HIJ HAD M NIET WEGGEMIETERD! Als t aan mijn broertje lag, had hij m weggemieterd, want het was (en is) niet zijn type game! Toen wij jong waren hield mijn broertje alleen van games met monsters, Mario, Pokémon en duffe videogames die gebaseerd waren op tv series en films! Nu houdt hij eigenlijk alleen van games met snelle actie er in, zoals GTA en Far Cry! Dus het is een wonder dat hij Rabbids go Home nog had! Hulde aan mijn broertje daarvoor!

En ik moest vanavond ook nog denken aan een klasgenoot van mij! Diezelfde klasgenoot die mij ook introduceerde tot de Sims! Hij liet in de klas een keer dit nummer horen, wat hij toen van de Pirate Bay had geplukt (dat deed toen iedereen in Nederland, in het pré-Spotify tijdperk)! Ik dus kijken of dat nummer op Spotify te vinden was en ja hoor! Hij stond op Spotify! Nu heb ik dat nummer dus geappt naar mijn nicht en een vriendin van me waarmee ik vroeger kookte (nu kook ik met mijn nicht!) En het staat ook in mijn playlist!

Laat me weten wat jullie van dat nummer vinden in de reacties!

Fijne avond verder,

Lucas

P.S. Mijn ouders zeiden tegen me dat we volgende week naar de stad gaan om voor mij een pluche te kopen! Daar heb ik enorm veel zin in, en toch ook weer niet, want het is met mijn ouders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: