Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat eten ze in de Engelstalige landen?

Beste lezers,

Gisterenochtend hadden we geen brood meer in huis en alleen nog maar bevroren brood, dus toen at ik maar een kommetje yoghurt met ontbijtgranen. Ik wist al dat dat een ontbijt is wat ze in de VS vaak eten en toen vroeg ik me af: Wat eten ze in de VS en hoe ziet een dagmenu er daar uit? Nu ga ik jullie vertellen wat ze in de 5 belangrijkste Engelstalige landen eten!

De Verenigde Staten

Over het algemeen lijkt het eten in de VS een beetje op wat wij gewoon hier in Europa, eten, maar dan vetter en calorierijker. Ook is het in de VS heel gewoon om twee keer per dag warm te eten (tijdens lunch en tijdens het diner), wat ik ergens ook wel snap. Want ik zou dat zelf ook doen. Voor het ontbijt eten Amerikanen ontbijtgranen, maar ook eieren, bagels, en natuurlijk de welbekende pancakes. De lunch- en diner gerechten lijken veel op wat wij in Europa eten bij het diner. En ik kan het weten want ik ben een keer in de Verenigde Staten geweest. Specialiteiten uit de VS zijn meatloaf, eggs benedict, natuurlijk Hamburgers, Caesarsalade en mac en cheese!

Hamburger - Foodwiki - Thuisbezorgd.nl
Hamburgers (Bron:Foodwiki)

Het Verenigd Koninkrijk

De Britse keuken heeft geen goede naam, dus naar dat land kun je beter niet gaan als je iets culinairs wilt (wat overigens volgens mij voor alle landen uit deze lijst geldt!) Ook al heeft het Verenigd Koninkrijk natuurlijk een aantal topkoks voortgebracht die weten wat ze doen waarvan Jamie Oliver de bekendste is. Een aantal bekende gerechten uit het Verenigd Konikrijk zijn de sandwich, natuurlijk het Engelse ontbijt, Haggis en Fish and chips (wat tegenwoordig ook in veel Nederlandse badplaatsen wordt geserveerd!)

Full English Breakfast maken: zo doe je dat - Culy.nl
Engels ontbijt!

Australië

De Australische keuken is van origine gebaseerd op de Engelse keuken…… en dan een heel slechte uitvoering hiervan! Maar immigranten van na de oorlog brachten andere ingrediënten en invloeden mee waardoor de huidige Australische keuken best divers is! Voor het ontbijt eten de Australiërs brood met Vegemite (een in Australië populaire gistpasta met een bittere nasmaak!). En voor het diner eten ze gerechten uit allerlei verschillende keukens die met elkanders ingrediënten gemixt zijn waardoor de Australiërs bekend staan dat ze het mixen van verschillende keukens helemaal onder de knie hebben. Een bekend Australisch gerecht is Rocky road. Verder weet ik geen specialiteiten uit Australië. (Een vriendin van me is ooit in Australië geweest als ik haar weer tegenkom dan ga ik vragen wat ze daar eten! En haar mijn knuffel Luke Lewis laten zien……. want het is diezelfde vriendin als waarmee ik de familie van Luke heb bedacht! )

Rocky Road (bron: Bakken.nl)

Nieuw Zeeland

De Nieuw-Zeelandse keuken vindt zoals veel van de keukens in deze lijst zijn oorsprong in de Britse keuken! Maar de tijd dat je alleen die gerechten kon eten is al lang voorbij! De laatste 25 jaar is het eten in Nieuw-Zeeland diverser geworden. Koks zijn wakker geschud en maken nu gebruik van de verse ingrediënten die in dat land groeien. Lamsvlees en vis zijn er volop verkrijgbaar en je vindt er ook volop verse zuivelproducten! Een aantal specialiteiten zijn fish and chips, New Zealand pie, barbecue en natuurlijk lamsvlees!

Fish & Chips, een echte Britse klassieker - Lekker Tafelen
Fish and chips (bron:lekkertafelen.nl)

Canada

Dan zijn we nu aangekomen bij het laatste land op deze lijst: Canada (Waarom die als laatste, dat leek me gewoon leuk!) De Canadese keuken staat vooral bekend om haar machtige en zware gerechten, maar ook zoete gerechten worden door Canadezen heel erg gewaardeerd! In oost-Canada kun je heel verse vis en zeevruchten eten in gezellige kustplaatsjes. Maar de Canadezen zijn ook gek op maple syrup, wat van de esdorn gemaakt wordt! En ik heb dat een keer gegeten en ik moet zeggen dat ik dat best kan begrijpen. Het is erg lekker bij pancakes, maar ook over een oer-Hollandse pannenkoek!😜 Typische Canadese gerechten zijn Poutine en Maple Syrup! Verder lijkt het heel erg op de andere keukens uit dit lijstje!

Poutine - Wikipedia
Dit is nou poutine! Ziet er lekker uit, toch?

Met al die verschillende gerechten in al die verschillende landen zou ik wel eens naar al de 5 landen die ik besproken heb op vakantie willen! (Maar ik ben al een keer in de VS geweest!) Naar welk van deze vijf landen wil je graag op vakantie ? Of staat er een vakantie naar een van deze landen gepland na Corona (zo ja, dan lucky you!) Laat het weten in de reacties!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik zat vanmorgen samen met mijn moeder kerstmuziek te luisteren in de auto op weg naar werk! Was erg gezellig! (Misschien vinden jullie het raar dat we in november, voordat de Sint in ons land is, al kerstmuziek luisteren, maar Sky Radio begint er al mee in oktober mee! Dus zo raar is dat misschien niet!)

Kleine edit: plaatjes toegevoegd

Eén gedachte over “Wat eten ze in de Engelstalige landen?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: