Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Luc’s Retrohoekje: Grow Valley

Beste lezers,

Ik had het vanmorgen tijdens het ontbijt met mijn ouders over de spelletjes die wij vroeger deden en toen zei ik: ” Ik weet de oplossing van Grow Valley nog steeds!” En nu vraag je je af, wat is Grow Valley? Nou Grow Valley was zo’n flashgame die mensen vroeger speelden! Je kent ze missichien wel dat je met je vriendjes flash games deed op Spele.nl o.i.d en dan speelden de meeste jongens de vechtspelletjes en de meeste meisjes spelletjes waarbij je iemand moest opmaken! Maar ik deed geen van beiden! Ik deed point-and-click puzzelspelletjes waar je bijvoorbeeld uit een kamer moest ontsnappen of iets opbouwen door dingen aan te klikken; en Grow Valley was zo’n spelletje!

Als je het spelletje had uitgespeeld zag het er zo ongeveer uit als het bovenstaande plaatje!

en zo zag het onderste deel eruit!

Ook heb ik het een tijdje met mijn ouders over “Hay Day” gehad, een mobiel spelletje wat mijn moeder vroeger deed waarbij je een boerderij moest opbouwen en waarbij je ook een boot had die je moest vullen en waarvoor je dan tickets kreeg die je weer kon uitgeven aan huisdieren en ik heb het ook over het Smurfenspel gehad wat mijn vader deed waarbij je een Smurfendorp moest opbouwen (uiteraard zaten beide spelletjes vol met microtransacties, maar ja, dat was toen minder een probleem of zo!)

Maar even terug op Grow Valley! Dat was echt een spelletje wat ik vroeger iedere dag deed (naast Rabbids Go Home), net zoals de Sims nu! Ik had ook bedacht dat Swan (ja, die knuffel, ja!) de oud-burgemeester van Grow Valley was, maar ze werd vervangen door iemand anders en dat ze daarom uit was op wraak! ( Maar nu is Swan veel aardiger, hoor! Komt omdat ik nu een pluche van haar heb! Ruim 10 jaar na dato!) Wat vinden jullie, zou ik iets meer met die storyline moeten doen in bijvoorbeeld een verhaal of een boek? Laat het me weten in de reacties of jullie het leuk vinden als Grow Valley voortaan een rolletje gaat spelen in de verhalen van mij en Heddy (en misschien in de toekomst, als ik De Club van Wijchenaren af heb, in mijn boeken!)

TADAA! Dit is Swan (Zo zag ze er vroeger niet uit, hoor!) Nu is ze wel een stuk aardiger dan toen en heb ik zelfs een familie voor haar bedacht (met onder andere haar broertje Kellyn, die flaporen heeft in de Sims)

Maar ja, daar moest ik vanmorgen dus heel nostalgisch aan terugdenken tijdens het ontbijt!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik heb al sinds vanmorgen zin om Sims te spelen, want mijn hoofd zit vol met ideeën! Ik hoop dat ik dit weekend niks te doen heb zodat ik lekker Sims en met een beetje geluk Rabbids Go Home te spelen! En als er een lockdown komt; Wat kan mij dat bommen? Ik Sims gewoon lekker door, want dat houdt nooit op!😜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: