Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom eten ze in Frankrijk en Spanje zo laat?

Beste lezers,

Ik ga vanavond Grieks eten en daar heb ik zin in, want ik vind Grieks eten heerlijk. En dat ga ik natuurlijk doen zo rond 6 a 7 uur, want zo laat eten we hier in Nederland.

Maar nou vroeg ik me af waarom ze in Zuid-Europa (en dan vooral Frankrijk en Spanje) zo laat eten. Daar eten ze meestal om 22:00 uur of nog later (10 PM voor lezers in Angelsaksische landen!) Nu ga ik jullie vertellen waardoor dat komt.

Dat komt namelijk omdat de Spanjaarden en de Fransen in de verkeerde tijdzone leven. Kijk maar eens naar de tijdzones van de Aarde op deze kaart

Tijdsverschil en tijdzones | Landenkompas

Zoals je kunt zien liggen Frankrijk en Spanje in CET (Midden-Europese Tijd) liggen, terwijl ze eigenlijk in GMT (Greenwich Mean Time) horen te liggen. GMT is trouwens de tijdzone van o.a. het Verenigd Koninkrijk.

In Frankrijk is CET in 1940 ingesteld toen (een deel van) Frankrijk werd bezet door de Duitsers en die voerden daar hun eigen tijdzone in (AKA Midden-Europese Tijd). Maar waarom Spanje het deed is nog veel vreemder.

De man die toen leider van Spanje was (Francisco Franco) paste de tijdzone in zijn land aan omdat hij solidariteit voelde met de Duitsers en daarom besloot hij over te stappen op de tijdzone van Duitsland. (Oké, what the fuck, dat is hetzelfde als stel dat Cyril Hearsay hier leider zou worden net als in het boek wat ik aan het schrijven ben, die voelt zich solidair met de Amerikanen en hij past de tijdzone aan naar bijvoorbeeld Pacific Time, zo vreemd vind ik het!) Daarom eten Spanjaarden in plaats van om 1 PM en 8 PM een uurtje later. Komt gewoon door een verkeerde tijdzone dus ingesteld door een man die solidariteit voelde met een niet zo fris regime. Zo weten jullie dat ook weer.

Denk daar de volgende keer aan als je naar Frankrijk of Spanje op Vakantie gaat: dat die mensen in de verkeerde tijd leven. 😂

Trouwens als ik later een eigen stekkie heb wil ik een klok die eruitziet als de vlag van de EU. Benieuwd wat ik nog meer wil? Check mijn verlanglijstje!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Mijn moeder heeft een nieuwe knuffel voor me gemaakt laatst (heb ik ook al een blog over geschreven.) en ik weet echt niet hoe ik haar daarvoor moet bedanken. Een financiële beloning wees ze al af en ik zit echt met de handen in het haar. Ideeën? Laat ze achter in de reacties!

2 gedachten over “Waarom eten ze in Frankrijk en Spanje zo laat?”

  1. Hoi Luc,
    Jij wil je moeder bedanken……
    Dan heeft geld geen enkele waarde!!… maar wat wel heel veel waarde heeft is je moeder laten weten wat je gevoel is….. vertel haar dat je erg blij bent met het geschenk en dat je dat blije gevoel telkens krijgt als je die knuffel pakt of alleen maar aan denkt!! Dat is het mooiste”dank je wel”!!!
    Wil.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: