Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik heb zin in kerst!

Beste lezers,

Ik ben zo blij dat de Sint weer terug is naar Spanje, niet alleen door de Zwarte Pieten discussie. Maar ook om dat dit vroeger altijd een heel spannende periode voor me was waarin ik weinig nachtrust kreeg omdat ik wilde weten wat voor cadeautjes ik kreeg voor eerst Sinterklaas, daarna kerst en ten slotte kwam mijn verjaardag ook nog eraan! Dus toen ik ongeveer 10 was hebben mijn ouders besloten Sinterklaas de deur uit te doen en de cadeautjes voortaan met kerst te doen. Scheelde gewoon weer spanning.

En toen kwam ook nog Sylvana Simons met “Zwarte Piet is racisme”. Wat het Sinterklaasfeest voorgoed voor mij verknalde. Ik zou niet treuren als Sinterklaas afgeschaft of zelfs verboden zou worden en zou worden vervangen dor bijvoorbeeld Thanksgiving en Black Friday.

Kerst daarentegen vind ik dan wel weer heel leuk, en dat is niet alleen vanwege de cadeau’s. Ik vind ook de sfeer rond kerst heel leuk en dat alle huizen versierd zijn. En natuurlijk het kerstdiner.

Ik vraag me ook af wat wij dit jaar gaan doen voor het kerstdiner? Gaan we weer gourmetten zoals altijd of eten we dit jaar kalkoen? Maar ik hoorde mijn vader laatst ook zeggen dat we dit jaar met kerst gewoon naar de snackbar gaan om friet te halen! Maar dat is geen kerstdiner!

Ik vraag me alleen wel af wat ik voor kerst ga krijgen! Mijn ouders hebben gezegd dat ze “heel leuke dingen” voor me hebben besteld.

Als het alleen maar kleding en dat soort dingen is dan eet ik mijn Chromebook op! Ik hoop namelijk ook dat ik pluches krijg! Knuffelbeesten dus! En natuurlijk de Google Home speakers waar ik om gevraagd heb (voor op mijn kamer!)

Dus hierbij mijn rant op Sinterklaas en mijn ode aan kerst!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik had net met een collega een discussie over wie we in de plaats van Rutte zouden moeten zetten, maar we wisten allebei niemand te noemen zonder dat we echt extreme chaos kregen! Hebben jullie een idee wie ons land nu kan leiden? Laat het me weten in de reacties (het liefst een Amerikaan).

4 gedachten over “Ik heb zin in kerst!”

 1. Heeee…. Luc, je bent aan het veramerikaniseren!
  Heeft de Nederlandse cultuur te weinig waarde voor jou?
  Al ben je Sint en Piet ontgroeid….
  voor alle kleine kinderen is het toch een heel mooi en spannend gebeuren! Waardevol om dit te koesteren!

  Like

  1. Inderdaad! Ik vind waarom zou je bij de cultuur horen van zo’n klein k*t-landje als je ook gewoon de cultuur kunt volgen van een van de grootste en belangrijkste landen op deze wereldbol!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: