Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wie is Lana de Wit en hoe heb ik haar bedacht?

Beste lezers,

Zoals jullie wel weten heb ik voor mijn verjaardag veel cadeautjes gekregen! Knuffels, boeken, elektronica en zo verder, enzovoorts.

Maar het meest blij ben ik met mijn knuffel Lana de Wit? En dan vraag je je af: ” Wie is Lana de Wit?” Nou dat is deze knuffel:

Lana de Wit, mensen!

Eerst wat Basis info.

Lana de Wit

Etymologie van Lana: Verschillende bronnen, Lana kan een verkorting zijn van de Slavische vrouwennaam Svetlana, wat “licht ” betekent, ook kan het een verkorting zijn van Alana, een Engelse vrouwennaam die “aantrekkelijk” betekent. In verschillende talen betekent de naam Lana verschillende dingen, zo betekent het in het Hawaiiaans “kalm als stile wateren”. Ik dacht voordat ik het ging onderzoeken dat de naam Lana uit Duitsland kwam.

Statistieken
Geboren
30 oktober 1995 (Schorpioen)
Leeftijd
16 (bij introductie)
26 (momenteel)
Natiestaat
Verenigde Staten van Likybin
woonplaats
Likybin City, Federaal District Likybin, Verenigde Staten van Likybin

Geslacht
Vrouwelijk
Haarkleur
blond
Oogkleur
Blauw
Huidskleur
Blank
Familie en vrienden
Ouders
Onbekende biologische ouders
Jerry Lewis (adoptievader)
Familieleden
Andreas Isimo (toekomstige schoonvader), Armina Isimo (toekomstige schoonmoeder), Akira Isimo (toekomstige zwager)
Vrienden
Joshua Isimo, Lucas Hearsay, Luc Nefario
Baas
Jerry Lewis
Nemesis
John Zwaan
Persoonlijkheid en bekwaamheid
Persoonlijkheid
Modieus, impulsief, flirterig, een beetje geeky
Liefdesbelangen
Joshua Isimo, John Swan (voorheen)
beroepen
Spion
WOOHP-agent
voormalig Thierry Baudet Academie student
Romanschrijver
voorkeuren
WOOHP
idool
Luc Likybin
Favoriete eten
Amerikaanse keuken, Aziatische keuken, Sushi, Hamburgers, maanzaadmuffin

Ik ga jullie iets vertellen over wie Lana de Wit is en hoe ik haar bedacht he

Lana de Wit (het personage, niet de pluche!) is niet door mij bedacht, maar door een klasgenoot toen ik in groep 6 of groep 7 zat. Die klasgenoot was een meisje wat ook van verhalen schrijven hield en wat mij wel eens om inbreng vroeg.

Een van de verhalen die ze bijvoorbeeld over Lana schreef was bijvoorbeeld dat ze op een kostschool zat en een andere, maar daar weet ik weinig details meer over!

Lana komt dus uit dezelfde periode als bijvoorbeeld Luc Nefario en John Swan (met die laatste heeft ze wel eens een relatie gehad.) Lees het onderstaande stukje maar eens om meer over Lana te weten te komen:

Lana zit achter haar bureau te brainstormen over waar ze nu weer een boek over zou kunnen schrijven, ze is tenslotte romanschrijver (en -vertaler). Opeens rent Joshua naar binnen met de mededeling dat hij een reservering heeft bij “Chez Platypus”, het hipste restaurant van Likybin City. Lana mijmert een beetje voor zich uit en denkt terug  aan de tijd waarin ze Joshua voor het eerst leerde kennen, ze zoekt in haar la naar de Polaroidfoto die Lucas toen heeft genomen van hen samen bij een bushalte. Want die wil ze nu inscannen en als achtergrond instellen op haar smartphone.

Ondertussen dwalen haar gedachten af naar een moment eerder op die dag toen ze Joshua ontmoette…..

Lana weet nog wel hoe ze Joshua heeft ontmoet, nog niet zo lang geleden. De verkering was net uit met John, nadat ze ontdekt had dat John een crimineel was. 

Ze zat alleen in het winkelcentrum en Joshua was samen met zijn beste vriend Lucas bij haar komen zitten omdat hij haar “wel mooi” vond en Lucas zei dat hij haar kende. Want ze was de enige andere persoon die ook puntoren had, net als Joshua. Waarschijnlijk is het een recessief gen onder de inwoners die van het oude Hyrule (het tegenwoordige Simdinavië in Euroland) afstammen. Lucas stelde Joshua aan Lana voor. Joshua vroeg “Waarom zit je zo te kniezen?”. Lana antwoordde dat het net uit was met haar vriendje omdat ze had ontdekt dat hij een crimineel was. Ze hebben onder het genot van een ice-tea en een Big Mac  lekker zitten kletsen. Lana voelde zich hierna een stuk beter.

Joshua vroeg aan Lana of ze nog op school zat.

Hierdoor kreeg Lana flashbacks naar haar tijd op de Thierry Baudet Academie, een kostschool in Engeland waar jongeren naast taal, schrijven, wiskunde en dat soort dingen, bewustzijn bijgebracht worden dat ze “Sims” zijn en een elitevolk vormen. Dit allemaal ter voorbereiding, om later leden van de Lama Society te worden. 

Lana vond het daar niet leuk want daar gold het credo: “Het enige recht van de vrouw is het aanrecht”. Gelukkig werd ze toen ze 15 jaar was geadopteerd door een man uit Likybin City. Jerry Lewis genaamd, die leider was van een internationale spionagedienst. Bij de spionagedienst van Jerry vond ze het veel leuker dan op de Thierry Baudet Academie . Daar leerde ze Lucas kennen, die haar later  weer voorstelde aan Joshua. 

Hoe ze ooit op John kon vallen is nog steeds een mysterie, want John is de meest onaantrekkelijke persoon ter wereld. Nou ja, niet qua uiterlijk, maar wel qua persoonlijkheid. Hij is crimineel en doet alles voor geld. Gelukkig heeft Lana nu Joshua en die is, afgezien van zijn voorliefde voor legerdingen, best normaal. Lana en Joshua wonen nu dus samen in het appartement van Joshua in Likybin City, van waaruit je over de hele stad uit kunt kijken. Alleen is er een probleem, John wil nu wraak op Joshua omdat hij “zijn” vriendinnetje heeft afgepakt. En daarvoor doet ie alles, zoals een moordaanslag op Joshua’s vader, die burgemeester is en dus een hooggeplaatste politicus (die uiteindelijk mislukt dankzij Joshua, Lana en hun vriend Donnie Smits).Donnie Smits was ooit een geallieerde soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog uit de USA  die in de regio van Likybin City heeft gevochten tegen de Germanianen en toen is gesneuveld. Op een dag werd hij wakker in Wijchen en sindsdien heeft hij zich geassimileerd naar deze tijd en is nu een cabaretier en een geheim agent. Hij heeft Joshua en Lana leren kennen toen Joshua en Lana van Jerry Lewis (samen met een nieuw iemand, Donnie dus) een poging van een communistische vrouwelijke schurk om de stad over te nemen moesten verijdelen, die schurk bleek later Donnie’s buurmeisje  te zijn. Sindsdien zijn Joshua en Lana lid van “Team Donnie” dat als doel heeft Likybin City en de omliggende regio te beschermen.

Lana is nu (in 2022) bezig om een romanschrijver te worden. Net als haar idool Luc Likybin (de schrijver van Likybincity en Timeriders). Joshua steunt haar hierin en Joshua is zelfs van plan samen met zijn beste vriend Lucas een Likybincity-game te maken. (Lana weet niet dat Luc Likybin in werkelijkheid Lucas Hearsay is, de zoon van de eigenaar van de uitgeverij waar ze haar boeken laat drukken, en de beste vriend van Joshua.)

Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen met Lana de Wit en ze heeft nu leuke vrienden, een leuke vriend en een leuke baan (en een leuk huis)! Wie weet wat de toekomst gaat brengen, haar droom is namelijk om politica te worden! Maar nog steeds is ze op zoek naar haar echte ouders, die heeft ze namelijk niet meer gezien nadat ze naar de kostschool in Engeland is gestuurd vanwege onbehoorlijk gedrag op haar school, en haar ouders waren (of zijn) zeer rijk, maar ook zeer streng……………….

Zoals jullie lezen is Lana nu in een relatie met Joshua Isimo! Ja, die Joshua, ja, van de leger-ideeën en staatsgreep-ideeën. Dat is sinds hij nu met Lana is wel minder geworden. (lees: niet meer bestaand, want Lana kan gelukkig wel nadenken en Joshua ziet in Lana de ware en wil haar niet afschrikken!)

Joshua kan het best wel goed vinden met Lana, ook al is ze soms iets te aanhankelijk! Zo wonen ze bijvoorbeeld samen in het appartement van Joshua!

Zo, nu weten jullie ook weer waar dat Likybin-karakter vandaan komt!

Vinden jullie deze Likypedia-artikelen leuk en willen jullie er meer van zien? Laat het me vooral weten in de reacties!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Er zijn vandaag twee nieuwe knuffels bezorgd die ik bij Nedgame heb besteld van geld wat ik voor mijn verjaardag van mensen heb gekregen! Nu vroeg ik aan mijn vader of hij ze wilde komen brengen naar mijn werkplek, maar hij heeft het helaas te druk om even op en neer te rijden!😞 Maar we hebben wel een nieuw kabinet!😃

2 gedachten over “Wie is Lana de Wit en hoe heb ik haar bedacht?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: