Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Mijn muzieksmaak (die een beetje vreemd is!)

Beste lezers,

Mensen vragen mij vaak wat mijn favoriete muziek is en dan zeg ik vaak dat ik van Nederlandstalig hou, dat klopt wel. Maar ik hou ook van andere soorten muziek.

Ik hou bijvoorbeeld van Nederlandse Hiphop-muziek, dat komt omdat die muziek me door een periode geholpen heeft die best wel stressvol was! Namelijk het laatste halfjaar van de Middelbare school en toen zat ik echt niet lekker in mijn vel! Deze muziek hielp me een beetje mijn zorgen te vergeten. En daar ben ik deze artiesten in dit genre dan ook dankbaar voor. En daarom luister ik er zo graag naar.

Ook houd ik van Nederlandstalige muziek en dan vooral van Snelle en Aukje Fijn! Aukje wie? Aukje Fijn, dat is een zangeres die ik ontdekt heb toen ik vrienden was met Lilli, best wel lang geleden dus. Die draaide onze taxichauffeuze altijd in de taxi op weg naar school (samen met andere Nederlandse artiesten!) Wil je weten welk nummer van haar ze altijd draaide? Deze! Misschien herken je m wel omdat ik m ook altijd draai, maar dat komt dus door de goede herinnerringen, niet per se door het lied zelf, alhoewel ik het wel een leuk lied vind, lekker vrolijk!

Ook luister ik graag videogamemuziek. En dan denken mensen? Hoe kun je genieten van al die bliepjes? Ja, voor jullie klinkt het misschien als een stel nietsvoorstellende bliepjes. Maar een lied als Driftveil City is zoveel meer dan dat. Nou misschien is Driftveil niet het beste voorbeeld, maar de muziek uit Animal Crossing vinden veel mensen wel leuk! Zo klinkt dit lied voor mij vergelijkbaar met ” De Bom” van Doe Maar!

Muziek waar ik niet zoveel mee heb is klassiek (ook al, als het uit een film of een game komt, vind ik het best mooi!). Sorry Baudet, maar dat is mijn mening dat ik de meeste klassieke componisten gewoon stom vindt! (Het kan best zijn dat het aan mijn leeftijd ligt! Of aan groepsdruk, want ik heb er geen probleem mee als mijn vader het bijvoorbeeld aanzet op Spotify, wat hij in de winter en herfst vaak doet “omdat hij triest is dat de zomer weer voorbij is.” Ik zeg dan, zet vrolijke muziek op waar je lekker vrolijk van wordt als je triest bent!). Ook met metal heb ik niks, alhoewel ik rock dan weer wel kan waarderen! Zo’n vreemd persoon ben ik!😉 Misschien kan het liggen aan dat mijn klasgenoten vroeger van metal hielden en ik zeker niet hetzelfde wou zijn als zij? Want hen vond ik ” minderwaardig”!

Ik luister naast deze ” vreemde” muziekstijlen ook gewoon popmuziek hoor! 😘

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben ben ik ook nog videogamemuziek aan het luisteren! Over toeval gesproken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: