Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat betekent de vlag van de Verenigde Staten?

Beste lezers,

Vandaag is het weer vrijdag en dat betekent: een nieuwe Luc’s Weetjeshoek! Vandaag gaat het over de vlag van de VS en wat die betekent , want volgens mij weten weinig mensen wat die vlag nou werkelijk betekent!

Dan eerst: hoe ziet de vlag van de Verenigde Staten eruit? Nou, zoals onderstaand plaatje dus!

Bron: Wikipedia

Zoals je kunt zien heeft deze vlag 50 sterren in het kanton (het blauwe deel) staan er voor de rest (de vlucht heet dat) is ie rood-wit gestreept! Die 50 sterren staan voor de staten van de VS en de sterepen voor de 13 kolonies die de oorspronkelijke Verenigde Staten vormden, dit waren: Massachusetts (met het grondgebied van het huidige Maine) , New Hampshire, Rhode Island, Connecticut, New York (de staat, niet alleen de stad dus), New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Virginia (met als grondgebied ook Kentucky en West Virginia), North Carolina (wat toen ook Tennessee omvatte, wat later werd afgestaan aan de federale overheid en werd toen het Southwest Territory en later een staat), South Carolina en Georgia (met delen van Mississippi en Alabama). Als je op de linkjes klikt kun je meer te weten komen over de gebieden.

Het begon dus met die 13 gebieden, maar later kwamen er nog meer en meer gebieden bij, waardoor het totaal nu uitkomt op 50, daarom die 50 sterren op de vlag!

Ah, de Verenigde Staten. Het land blijft me boeien met zijn steden en geschiedenis. Ik vind het daarom een vrij geschikt vakantieland. Ik ben zelfs zo’n Amerika-fan dat ik een knuffelpop heb van een karakter dat Amerika moet voorstellen uit de Japanse Animeserie Hetalia. Ik verbaas me er daarom ook steeds weer over waarom mensen toch naar Zuid-Europa gaan (vooral Frankrijk en Spanje), terwijl er naar mijn weten veel mooiere plekken zijn voor je vakantie. Alhoewel ik voor Italië en Centraal-Europa dan weer een zwak heb! Vanwege zijn boeiende geschiedenis! Ik hoop dat ik ooit in mijn leven nog eens in de Verenigde Staten kom!

Die knuffelpop van Amerika, waar ik het over had!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik ga straks weer lekker bakken bij TriUnity, het worden carpacciowraps. Omdat ik vorige keer een heel machtige (en calorierijke) Tony’s Chocolonely Zeezout Karamel-taart had gemaakt. Dacht ik, nu wil ik wel wat gezonders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: