Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waar komt de uitdrukking “in adamskostuum” vandaan?

Beste lezers,

Vandaag zat ik wat te internetten en te bedenken waarover ik een blog kon schrijven (en ik zat tegelijkertijd ook Totally Spies te kijken) en toen kwam in Totally Spies het woord Evakostuum voorbij, een vrouwelijke versie van adamskostuum. Dus toen dacht ik: ” Waar komt dat woord vandaan?” en dat ging ik dus uitzoeken.

Adamskostuum verwijst natuurlijk naar Adam uit de Bijbel, want toen hij geschapen was, was hij helemaal poedelnaakt. Oftewel in het begin was er niks en in 7 dagen schiep God de zon, de maan, de sterren, planten, dieren, enz. Uiteindelijk besloot hij ook een mens te maken ” uit het stof van de Aarde” en die mens noemde God Adam en hij liet hem in de tuin van Eden wonen en stelde hem aan als heerser van alle dieren. Hierna maakte God ook een vrouw, uit een rib van Adam, dat werd Eva. (In sommige bronnen staat dat Lillith de vrouw van Adam was voor Eva) Adam en Eva woonde zonder schaamte in het hof van Eden en daarom droegen ze ook geen kleren (anders dan wij nu!) Ze konden dus gewoon in hun blote geslachtsorganen rondlopen! Op de meeste schilderijen zijn Adam en Eva dan ook naakt!

Een schilderij met Adam en Eva erop

Dit alles veranderde na de zondeval toen Adam en Eva een hap namen van de verboden vrucht. Toen gingen ze zich dus schamen voor hun naaktheid. En ze verborgen zich voor God. Trouwens, volgens Google kregen Adam en Eva drie kinderen: Kain, Abel en Seth.

Zo, nu weten we dat ook weer!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Dit zijn Adam en Eva in de Sims! Zal ik ze in mijn Sims wereld plaatsen en dan in wat voor soort huis? Laat het achter in de reacties Graag een reactie voor 3 PM CET!

Adam en Eva (en kinders) in De Sims!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: