Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat is nostalgie?

Beste lezers,

Vanmorgen waren ik en mijn moeder wat aan het kletsen, en een van de onderwerpen waar we het over hadden was nostalgie. Zij zei dat zij heel veel nostalgie voelde naar toen wij (lees ik en mijn broertje) klein waren. Dat is waarschijnlijk zo, omdat ze toen nog niet zo’n hectische baan had als ze nu heeft. Toen was ze gewoon een huisvrouw. Nu is ze het totaal tegenovergestelde namelijk directrice van een bedrijf.

Maar wat is nostalgie?

Volgens Wikipedia is nostalgie: “het gevoel iets belangrijks of dierbaars te zijn kwijtgeraakt. Dit uit zich in heimwee naar het (persoonlijke) verleden.” Dus nostalgie is eigenlijk het gevoel wat je misschien wel kent als in : “vroeger was het beter”!

Ik heb bijvoorbeeld heel erg veel nostalgie naar bijvoorbeeld de tijd tussen 2009 en 2013, omdat ik toen best wel populair was en iedereen met me wilde chillen en ik best wel veel vrienden had. In de tijd daarvoor had ik juist heel weinig vrienden omdat ik niet mee wilde doen aan de Pokémon Diamond en Pearl hype die toen op mijn school heerste (en zelfs de leerkrachten deden eraan mee)! Nu is dat onvoorstelbaar! Ik ben echt een Pokémon-fan en ik draag het liefst Pokémonkleding en kijk ook de Pokémon-animeserie en zelfs een van mijn favoriete knuffels is een Pokémonknuffel (Freekje)! Ook ben ik recentelijk de Pokémon-anime van Diamond en Pearl gaan kijken op Amazon Prime en ik moet toegeven, hij is best amusant, vooral Team Rocket tovert altijd een lach op mijn gezicht, en dat komt waarschijnlijk omdat ze zo dom zijn! Ik vind het bijvoorbeeld leuk om als Team Rocket “er weer vandoor schiet” Wereldbol van Aukje Fijn eronder te zetten! Mensen kunnen veranderen dus! Vroeger zag ik Pokémon namelijk als iets voor de massa en nu als iets wat onderdeel is van geek culture (oftewel nerdcultuur), net als Hetalia trouwens!

Freekje! 🦊♥♥♥♥♥

Ook heb ik recentelijk veel nostalgie naar mijn laatste halfjaar van de middelbare school! Dat is raar, want toen was ik niet echt populair! Misschien was het wel omdat er toen minder shit in de wereld was (zoals corona en Oekraïne), dat ik daarom dat zie als een “betere” tijd!

Maar de periode waarnaar ik het meeste nostalgie heb blijft toch 2009-2013 omdat ik toen een hele coole vriendin had die ook zichzelf was en zich niets aantrok van hoe een meisje zich moest gedragen! Ze hield van games zoals GTA (Ze had zelfs GTA: San Andreas op haar PS3) en Rabbids Go Home! Wat toen mijn lievelingsgame was! Ook had ik toen een leuke taxichauffeuze waarmee ik coole verhalen verzon over dat zij getrouwd was met Nefario uit MySims Kingdom DS en dat ze een zoon hadden genaamd Luc! Daarom lijkt Luc Nefario ook heel veel op zijn moeder! En die Luc Nefario was toen mijn alterego in mijn verhalen en het hoofdpersonage! Mijn andere hoofdpersonage Lucas Hearsay en Luc Nefario hebben elkaar pas ontmoet toen ik bedacht al mijn verhalen die ik ooit bedacht heb samen te voegen! Ook was in die periode de BlackBerry een veelgeziene telefoon onder jongeren (smartphones bestonden nog niet) en liep iedereen te Pingen! Daarom zijn BlackBerry’s ook heel nostalgisch voor mij!

Luc Nefario en zijn vriendin Aukje van Hees

En dan had je nog het liedje “Als ik jou zie” wat mijn taxichauffeuze veel draaide!

En dit was waarom ik me zo nostalgisch voel naar die periodes in mijn leven!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik heb ook een leuk kort verhaal geschreven voor Creatief schrijven over Lucas en Luc Nefario! Ik ben er heel trots op en wil het graag met jullie delen! Dus hier mijn verhaal!

“ Lucas, kom eens kijken wat ik heb gedaan!” Luc Nefario, een van mijn beste vrienden, had een verassing voor me, zei hij ten minste. Toen ik bij hem aankwam zag ik dat hij bezig was met de auto van zijn moeder. “Mooi, he?” zei hij. “Mijn eigen tijdmachine.” “ Dus je hebt de auto van je moeder veranderd in een tijdmachine?” “ Ja, cool he?” Ik klom in de auto en ging zitten. “ Ik zou best wel willen zien hoe Center City er over 25 jaar uit ziet!”  Luc drukte 25 jaar in en daar gingen we………… Eenmaal in de toekomst aangekomen stuitten we op een desolaat Center City. We liepen wat rond en zagen overal op de borden staan “ Stefan”. Luc vroeg zich af waarom iedereen hier Stefan heette. Dus ik tikte een voorbijganger aan, en vroeg hem waarom iedereen hier Stefan heette. Hij zei omdat het was zodat  Grote Geliefde Leider Eline geen namen meer hoefde te onthouden, en hij zei ook dat Eline vandaag de “ Alle mannen achter het aanrecht-wet” had aangekondigd waardoor mannen geen beroepen meer mochten uitoefenen en thuis voor het gezin moeten zorgen. Luc kreeg meteen een kleur en zei ” We moeten weg hier voordat………”  Maar voordat hij zijn zin had afgemaakt werd het zwart voor mijn ogen. Toen ik wakker werd zag ik dat ik bij een soort trouwerij was, Ik zag Luc en die werd uitgehuwelijkt aan Eline! Nu begreep ik het weer, Luc en Eline hadden verkering, maar die was uitgegaan en daar was Eline boos over. Ik moest Luc gaan redden, dus ik gooide een van mijn eierbommen zodat iedereen afgeleid was en ging met Luc samen terug naar de tijdmachine. We besloten dit recht te zetten. Dus toen we terug waren in het heden, heb ik Luc ervan overtuigd verkering te nemen met Aukje in plaats van Eline. En toen we de keer daarop teruggingen naar de toekomst was ik (in de toekomst) directeur van Yes Way, het tijdschriftenbedrijf van mijn pa, en ik woonde in een grote villa met robotbedienden . En Luc was een beroemd auteur, maar ook cabaretier, editor, journalist, regisseur, lyrics-schrijver, uitvinder en wetenschapper. Een echte Homo Universalis, dus! Aukje zat nog steeds aan de grond! Maar dat viel wel te begrijpen, wie wil er nu naar die meuk van haar luisteren! Maar ik was vooral blij dat alles weer rechtgezet was!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: