Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De stad waar het zich allemaal afspeelt; Center City

Beste lezers,

Sommigen van jullie weten misschien dat ik het vaak over Center City heb als ik het over mijn Simsverhalen heb! Want het is de stad waar mijn Sims wonen! Voor jullie die er niet bekend zijn met die stad, hier even een uiteenzetting van de belangrijkste info.

Center City is de belangrijkste setting voor de Rabbids Go Home-videogame. Het heeft veel uitgangen naar gebieden met meer XL-spullen en XS-spullen. Het ligt dicht bij het autokerkhof waar de Rabbids wonen. De stad staat bekend als de thuisbasis van de familie Hearsay, die de stad heeft gesticht, en ook voor het maken van films en de architectuur. Center City ligt in de Eastern-tijdzone, maar dit verschilt per aflevering!

Geschiedenis
Centrum Stad werd in de 17e eeuw door de Nederlanders gesticht als “Nieuw Nijmegen”. Een paar decennia later werd de nederzetting overgedragen aan de Britten die het “Centre City” noemden.

Tijdens de Amerikaanse Revolutie bezocht George Washington de stad. En in dezelfde periode was er een Slag om Centre City tussen de Amerikaanse revolutionairen en de Britten.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog bleef de stad neutraal, maar verkocht ze in het geheim wapens aan zowel de Unie als de Confederatie. De wapenhandelaar, Hugh J.W. Van horen zeggen, werd later hiervoor gevangen gezet.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog had het Gotmailiaanse rijk plannen om Center City te bombarderen, maar verliet dit plan later. Ook kwamen veel Joodse vluchtelingen uit nazi-Duitsland en de bezette gebieden naar de stad, wat leidde tot een lichte toename van antisemitisme, maar later waren de vluchtelingen goed geïntegreerd en is de Joodse cultuur een belangrijke factor die het standpunt van de stad bepaalt van mensen uit de andere landen (zoals de EU)

Tijdens de Koude Oorlog bevond de stad zich in de Koude Oorlog met Vladigrad, een Russische stad. Ook de ontwikkeling van technologie ging enorm vooruit, wat leidde tot een hausse in consumentisme die de stad vandaag de dag nog steeds bepaalt. De meeste muziek waar Centre Cityites graag naar luisteren komt uit deze tijd.

In de jaren 2000 werd Lucas Hearsay geboren, Lucas redde de stad van vele rampen en schurken toen hij een kind was. En werd al meerdere keren beloond met de “Held van de Stad”-medaille.

Center City werd in 2009 – 2010 in quarantaine geplaatst vanwege de Rabbids-zaken. Toen de Rabbids op zoek waren naar alle XL- en XS-spullen, werden veel items gestolen en werd bijna alles weggegooid in Center City.

Tijdens de COVID-19 pandemie werd de stad opnieuw in quarantaine geplaatst. Sommige mensen wilden zelfs sterkere maatregelen tegen de pandemie en pleitten voor een “militaire lockdown”. Dit leidde ertoe dat een generaal tot burgemeester werd gekozen.

Locaties
Center City Dump: Dit is het gebied waar de Rabbids woonden voordat ze besloten naar de maan te gaan in Rabbids Go Home. Terwijl de stad in quarantaine werd geplaatst, begonnen de Rabbids een gigantische stapel te bouwen om naar de maan te gaan.

Center City Hospital: Dit is het ziekenhuis van de Stad. Het XL-item dat ze hier vandaan halen, is meestal een van de zieke patiënten die Barney heet. Luc Nefario is hier geboren en kwam hier als kind veel.

Babel Mall: Dit is het Winkelcentrum van de stad. Er zijn veel soorten onbekende winkels erin. Enkele bekende winkels zijn Fat Food (een fastfood-outlet), GamezCorner (een videogamewinkel vergelijkbaar met GameStop die videogames en videogame- en anime-merchandise verkoopt), Krapea (een Scandinavische meubelwinkel vergelijkbaar met IKEA) en MorcuCorp (een elektronicawinkel )

Internationale luchthaven Lucas Hearsay: Dit is de luchthaven van Center City. Het grootste deel ervan is het binnengebied waar mensen wachten op hun vlucht, de machine- en monteurkamers en de start- en landingsbanen. De luchthaven wordt door de meeste burgers (zoals Joshua) gebruikt om naar andere landen te gaan.

Het appartement van Luc Nefario: Het eengezinsappartement waar het gezin van Luc Nefario woont. Het is gelegen op 1944 Square op de top van een hoog flatgebouw. Het is ingericht met voornamelijk antiek ogende meubels en ziet eruit als het appartement waarin een excentrieke miljonair zou wonen.

Terrence Lewis’ huis: Het huis waar Luc’s jeugdvriend Terrence als kind woonde. Het is een gemiddeld Amerikaans huis in een buitenwijk met een zwembad in de achtertuin. Het is gelegen in de buitenwijken van Center City.

Hillary’s strandhuis: Hoewel het niet aan een strand ligt, is de residentie van Hillary’s familie nog steeds rijkelijk versierd. Hillary woont hier met haar vader, haar broer en haar moeder, ook haar beste vriend Luc Nefario woont hier ook.

Hearsay Mansion: De residentie van Lucas, evenals zijn familie. Het is een modern, split-level herenhuis dat grotendeels modern is ingericht, hoewel de hoofdslaapkamer en badkamer erg kitscherig zijn ingericht met wit en goud meubilair.

Yes Way Building: Het hoofdkantoor van Cyril’s bedrijf Yes Way. Het is het hoogste gebouw in de stad en het is de plek waar Cyril zijn tijd doorbrengt als hij aan het werk is. Het is een gebouw in art-decostijl.

Central Estates Elementary School: De school waar Luc Nefario als kind naar toe ging. Terrence Lewis en Aukje van Hees zijn hier als kind ook geweest.

Center City High School: een middelbare school voor speciaal onderwijs in Center City. Luc Nefario ging hier in zijn tienerjaren en zijn herinneringen aan deze plek zijn op zijn zachtst gezegd niet erg gelukkig.

Itech: Een van de grootste techbedrijven in de Likybincity-wereld, met hoofdkantoor in Center City! Het levert veel verschillende diensten, zoals zoekmachine GCN en het sociale netwerk Ping. De CEO van dit bedrijf is Vincent Moore, die ook in deze stad woont.

NefarioCorp: Een bedrijf in Center City, en het bedrijf wat de maffiafamilie Nefario gebruikt om zwarte poen wit te wassen. Ook is het het bedrijf van de vader van Luc Nefario, die maffiabaas is! Dit bedrijf heeft verschillende onderdelen in de stad.

People Company Enterprise Inc.

The People Company Enterprise Incorporated is een bedrijf in Center City, wat het bedrijf precies doet is onbekend. De eigenaar van het bedrijf is The Boss. Sandra werkt als assistent-manager van de baas. Het bedrijf is geobsedeerd door productiviteit, ten koste van zijn werknemers, die worden behandeld als niet meer dan radertjes in de machine. Het bedrijf beschikt over gebieden die bekend staan ​​als “Beperkte tijdzones” en “Onbeperkte tijdzones”. In “Beperkte tijdzones” moeten de Rabbids achter Sandra aan racen die op haar scooter rijdt om de uitgang van de zone te bereiken voordat de tijd om is. In “Onbeperkte tijdzones” fungeren als ongetimede gebieden waar Rabbids spullen kunnen verzamelen zoals ze dat normaal zouden doen. De niveaus van People Company Enterprise Inc. omvatten meestal een combinatie van deze twee gebieden.

Terrence O’Brien heeft in het verleden voor dit bedrijf gewerkt, maar is toen gestopt omdat hij Centre City op een andere manier wilde overnemen. Humoristisch genoeg, en ook ironisch genoeg, terwijl dit zo’n enorm bedrijf is. Het bevindt zich in de minst hoge wolkenkrabber van de stad, met het Yes Way-gebouw en de Aether Co.-toren als de grootste.

Hoewel dit niet direct in het spel wordt vermeld, wordt gesuggereerd dat de People Company Enterprise Inc. verantwoordelijk is voor en/of verbonden is met The Verminators. Vermoedelijk is dit te wijten aan de diefstal van de spullen van de baas door Rabbids, waardoor hij en zijn bedrijf de inspanningen van de Verminators hebben gesteund om de Rabbids te neutraliseren. Ondanks dit blijft Cyril Hearsay nog steeds opscheppen over hoe hij en zijn zoon de Rabbids versloegen, en dit leidde ertoe dat de inwoners van de stad Cyril als een god aanbaden, .

Cultuur

Center City heeft een cultuur die vergelijkbaar is met andere westerse grote steden zoals New York, zoals net al gezegd, zijn Center Cityites heel erg gesteld op hun spullen en zijn ze heel erg consumptief. Ook houden Center Cityites van tech zoals smartphones en smart speakers, een zPhone of een andere Smartphone is een vaak gezien apparaat bij inwoners, vooral jongeren.

Ook is er een museum in Center City en is er een stadion voor sportevenementen en concerten, ook zijn er meerdere bioscopen.

Klimaat en weer

Center City kent een vochtig subtropisch klimaat, alhoewel de zomers vrij warm zijn. Kunnen de winters soms best wel koud zijn en soms met sneeuw.

Beroemde inwoners

Zoals zoveel steden kent Center City ook een aantal beroemde inwoners, hier een aantal foto’s

Een foto van de Vriendenclub van Center City! Minus een aantal leden zoals Nobunaga, Hillary, Aukje en N (van Links naar Rechts: Karin Davis, Joshua Nobunaga, Lucas Hearsay, Zion Nefario, Luc Nefario en Terrence Lewis)
Killian O’Brien (rechts) en zijn vriendin Yuka Hearsay
Onze grote vriend Natural Philippines Harmonia!
Cabaretier Donnie Smits (die oorspronkelijk uit Wijchen komt!)
Aukje van Hees! (Van Wereldbol en Als ik jou zie!)
Hillary O’Brien! (De jeugdvriendin van Luc Nefario)

En Last but not Least:

Onze grote leider Cyril Hearsay!

En wat vinden jullie van wat ik allemaal bedacht heb over de stad van mijn Sims?

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Willen jullie meer van dit soort blogjes over locaties uit mijn verhalen? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: