Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Luc’s Retrohoekje: Rabbids Go Home

Beste lezers,

Vandaag ga ik het hebben over een game die mijn jeugd heeft bepaald. Voor veel mensen van mijn generatie was dat Pokémon Diamond en Pearl, Mario en soms Fifa. Maar voor mijn niet, voor mij was het een game die vrijwel onbekend is, hoewel het een Wii-game is. Ik heb het over Rabbids Go Home! Een van de beste games die er ooit gemaakt is IMO!

Wat was het doel van dat spel? Nou, je bestuurde als speler twee konijnen in een winkelwagentje die door allerlei omgevingen moeten gaan om zoveel mogelijk spullen te verzamelen voor een toren naar de maan, ja, je leest het goed, een toren naar de maan!

Die omgevingen variëren van een Winkelcentrum, tot een ziekenhuis, tot een straat in de stad, tot bouwplaatsen en vliegvelden (en zelfs in een paar levels een soort legerbasis!) Sowieso, die hele stad en de omgevingen in dat spel, het klopt gewoon. (Ik zeg trouwens ook altijd dat die stad uit Rabbids Go Home dezelfde stad is als waar mijn Simsverhalen zich afspelen, alleen dan in het nu in plaats van 2009/2010.)

Ik vind en vond dit spel errug amusant, ook omdat ik later heb geleerd dat Rabbids Go Home vol zit met – en ik citeer- “satirische sneren naar de moderne mens als slaafse volgeling van regels en reclame,” maar dat had ik als kind nog niet door, pas nu ik zelf amateur-satiricus ben en zelf ook een satire van de westerse maatschappij maak (Namelijk mijn Simsverhalen!) heb ik dat doorgekregen. Een vriendinnetje van me waarmee ik trouwens ook in de schoolbus zat speelde het spel ook trouwens, dus toen ik dat hoorde ging ik haar gelijk vertellen over dat spel en wat ik erbij bedacht had en werden we al snel vrienden. Ook luisterde ik in die tijd veel Nederlandstalige muziek! Klik op de links voor voorbeelden waar ik graag naar luisterde in de tijd dat ik Rabbids Go Home speelde!

Toch is en blijft Rabbids Go Home een tijdloze klassieker die leuk is voor jong en oud!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Hoewel ik vroeger geen fan was van Mario (er waren wel twee Mario-spellen die ik leuk vond hoor, maar daar hebben we het een andere keer over!) vind ik het nog steeds godslastering/heiligschennis dat ze bij de speelgoedwinkel bij mij in het dorp de Mario-poster die daar altijd hing hebben vervangen door een Fortnite-poster! Fortnite is echt rotzooi eerste klas naar mijn mening!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: