Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom mijn tijd in groep 5 en mijn laatste halfjaar van mijn middelbare school heel anders waren

Beste lezers,

Vanmorgen zat ik mijn twee “depressieve” periodes die ik in mijn leve heb gehad met elkaar te vergelijken en kwam erachter dat de twee periodes toch best verschillend waren! Hoe, dat ga ik jullie nu uitleggen!

Toen ik in groep 5 zat was het internet en social media nog niet zo geëvolueerd als nu. Ja, je had Hyves en MSN, maar dat was meer iets voor de 12+ers, en als je in groep 5 zit ben je 8 á 9 jaar oud. Dus daar deden veel klasgenoten niks mee. Dus het gepest omdat ik niet mee wilde doen aan de Pokémon Diamond en Pearl-hype die er toen bij mij in de klas heerste en dat ik niet mee oorlogje wilde spelen in de pauze had ik thuis gewoon niet. En daarbij, smartphones waren toen lang nog niet zo mainstream als nu, je had wel mobiele telefoons, maar die waren “voor grote mensen” en je kon er alleen mee bellen en SMS’en. Buiten mijn broertje die wel eens Pokémon keek had ik thuis niks met Pokémon te maken. Ik kon dus thuis gewoon lekker mijn eigen ding doen. (Het rare is wel dat toen een paar jaar daarna Pokémon Black en White uitkwamen, de hype voor die games nergens was te bekennen. Waarschijnlijk omdat veel kinderen vonden “dat de Pokémon er raar uitzagen”. Terwijl nu die games worden geprezen vanwege hun goede storyline en character design, Van een van de characters uit die game, N, heb ik zelfs een pluche.)

Dat was 7 jaar later wel anders. In het laatste halfjaar van de middelbare school waren smartphones gemeengoed en als je niet in de groepsapp van de klas zat, dan hoorde je er niet bij, evenals het niet hebben van mijn ex als Facebookvriend (ik had sowieso al geen Facebook, wan privacy. Maar dat is een ander verhaal!) . Ik zat er dus alleen tegen wil en dank bij omdat het “moest” en ik wilde er ook gewoon weer uit, maar als ik dat zei kreeg ik dingen naar mijn hoofd als “Doe niet zo ongezellig, Lucas.” Erger nog, mijn ex werd in rap tempo het populairste meisje van de klas! Iedereen begon haar als een godin te aanbidden en zelfs de leraren deden eraan mee. Of, tenminste, zo zag ik het! Ik was voor dat laatste halfjaar namelijk heel populair, iedereen kende mij en mijn grapjes, en ik had het gevoel dat zij mijn “shine” had gestolen en dat wilde ik graag terug! Ik ging zelfs zo ver tot dreigen met eieren (die uiteraard nooit gevallen zijn)! Maar waarom was dit erger dan groep 5 vraag je je nu misschien af? Nou omdat smartphones en social media gemeengoed waren geworden en ik er thuis (in de groepsapp van de klas) ook mee werd geconfonteerd!

Gelukkig heb ik beide periodes overleefd en ben ik als een feniks uit de as herrezen (en sterker/creatiever dan ooit, met dank aan mijn leermeester Arjen Lubach!)

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Mijn middelbare schooltijd was niet alleen maar ellende, er waren ook leuke dingen, vooral de eerste drie jaar waren leuk, daarna kwam mijn ex bij ons op school en ging het pas bergafwaarts! Trouwens, hebben jullie ook dit soort dingen meegemaakt zoals ik hierboven heb omschreven? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: