Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Luc’s Retrohoekje: De Sims 3

Beste lezers,

Ik had laatst op Tweede Paasdag een paar nieuwe spulletjes  gekocht voor De Sims 3 en ben er sinds kort weer helemaal verslingerd aan. Ik wil vanmiddag weer gaan spelen en ik weet al wat ik ga maken, namelijk mijn knuffels Kane en Donnie in een huis met Donnie’s neefje en Kane’s vriendinnetje Kim erbij. Het huis waar ze wonen is heel modern en ik heb zin om er mee door te gaan. De Sims 3 is namelijk een van die spellen die ik vroeger veel speelde en die ik een “tijdloze klassieker”  vind.

Andere spellen die dat ook zijn voor mij zijn bijvoorbeeld Rabbids Go Home en Paper Mario The Thousand Year Door. Maar wat kun je dan in Sims 3? Nou, zo’n beetje alles wat je in Sims 4 ook kan en meer! Want Sims 3 heeft anders dan Sims 4 een open wereld waarin andere personages ook hun ding doen en zo. Zo heb je in De Sims 3 bijvoorbeeld auto’s, die je in Sims 4 niet hebt.

Een voorbeeld van een wereld in de Sims 3
Een aantal van de auto’s die je in Sims 3 kunt hebben!

(Toch blijft Sims 4 ook nog steeds een tof spel! Ook al vind ik het leuk om Sims 4 af te zeiken, maar ja, dat heb ik met alles!) Maar dat ik Sims 3 nog steeds zo leuk vind heeft denk ik toch een heel groot deel te maken met nostalgie, want toen ik De Sims 3 speelde was mijn leven beter en eenvoudiger! In die periode (ik was 13) had ik gewoon minder verantwoordelijkheden dan nu. Naar school gaan en huiswerk, dat waren de enige twee, die ik zo effe kan noemen!

Donnie’s familie in Sims 3 met zijn broer Ritchie, zijn neefje Zion en zijn vriend Nate met wie hij een relatie heeft!

Terwijl nu moet ik rekeningen betalen, sporten, en andere volwassen verantwoordelijkheden-dingen doen! (Gelukkig hoef ik nog niet te koken en te wassen, dat doen mijn ouders gelukkig nog voor me. Voordeeltje van bij je ouders wonen!😀)

Tja, het leven als een kind/puber was stukken eenvoudiger, en De Sims 3 doet me terugdenken aan die periode, daarom speel ik het soms nog wel eens!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik mag van mijn ouders op koningsdag alvast mijn knuffel voor mei kopen! Ik heb al bedacht welke het is, maar ik ga nog niks zeggen! Willen jullie een hint?

Het is deze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: