Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat betekenen de namen van mijn knuffels (en dus ook mijn Sims)?

Beste lezers,

In mijn Sims-verhalen gebruik ik vele namen, veelal komen ze uit de Engelstalige wereld. Maar soms zijn het ook Nederlandse, Japanse of andersoortige namen. Maar wat betekenen ze eigenlijk? Dat ga ik jullie nu vertellen!

Lucas- We beginnen natuurlijk met de naam van het hoofdpersonage en dat is niemand minder dan Lucas! De naam Lucas is een verkorting van de naam Lucanus, die “afkomstig uit Lucanië” betekent. Lucanië is een gebied in Zuid-Italië. Lucas is een jongensnaam, maar de vervoeging Luca wordt ook voor meisjes gebruikt.

Joshua- Jongensnaam die letterlijk “Jahweh/God is de redder” betekent. Veel mensen kennen deze naam van de band U2. Of uit de Bijbel. Ik vond het gewoon een stoere en avontuurlijke naam. Die ik goed vond passen bij die knuffel.

Terrence- Ierse jongensnaam die “heerser van de mensen/het volk” betekent. Vergelijkbaar met de naam Diederik in het Nederlands. Deze naam heb ik oorspronkelijk van een karakter uit de serie Totally Spies “geleend”, waarna ik m ook in mijn verhalen ging gebruiken. Een bekend personage uit mijn Simsmet deze naam is Terrence Game, de beste vriend van Lucas Nefario.

Aukje- Friese meisjesnaam, betekent “eerwaardig”. Deze naam vind ik zelf heel mooi omdat een zangeres waar ik graag naar luister ook zo heet. En die persoon heeft nu haar eigen Likybincity-karakter (of, nou, ja, het is eigenlijk een parodie!) maar dat woord kende ik niet toen ik Aukje bedacht voor het eerst (toen was ik 10, en ik kende het woord parodie pas vanaf mijn 12e)

Akira- Japanse naam, betekent “wijs”. Hoewel veel mensen denken dat dit een jongensnaam is, wordt ie in het land van oorsprong ook voor meisjes gebruikt!

Cyril- Jongensnaam, betekent “heer”. Wat eigenlijk wel toepasselijk is voor de persoon in mijn verhalen want hij vindt zichzelf de “grote man” van Center City. Deze naam is bij Likybincity kenners vooral bekend als de naam van de vader van Lucas Hearsay.

Mourad- Arabische jongensnaam, betekenis: “wens”. Deze naam heb ik ooit in een filmpje voorbij horen komen en toen dacht ik: “Ik ga m ook gebruiken voor een karakter!”

Donnie- Jongensnaam, afgeleid van Donald, wat “wereldheerser” betekent, dit is de naam van een van mijn Hetalia knuffels (al dan niet mijn bekendste Hetalia-knuffel!), waartoe ook de knuffels Terrence en Lucas Hearsay behoren! In mijn Sims is mijn knuffel Donnie een beroemd cabaretier, en hij is de hoofdpersoon van mijn aankomende boek “de Club van Wijchenaren”.

Blaire- Schotse meisjesnaam die “kind van de velden” betekent. Deze naam is vooral bekend bij mij van het karakter uit Animal Crossing, en het daarop geïnspireerde personage in mijn Sims-verhalen die een vriendin van Lucas is en de assistente van Cyril (die altijd al Cyril’s werk moet doen, terwijl Cyril lui in zijn directeursstoel Animal Crossing speelt)

Swan- Engelse naam die “als een zwaan” betekent. Volgens internet kan deze naam voor jongens en meisjes gebruikt worden, maar ik gebruik m meestal voor meisjes in mijn Sims. Een bekend karakter met deze naam is Swan Brown, een vriendin van Lucas.

Yuka- Japanse naam, de betekenis is onduidelijk, deze naam kan zowel bij jongens als bij meisjes. Maar de bekendste naamdrager in Center City is ongetwijfeld Yuka Hearsay, met wie Akira Lucas (Luc) Nefario een relatie heeft gehad en niog steeds wel goede vrienden is.

Zion- Hebreeuwse Jongensnaam die “fort” betekent. Zion is de naam van het neefje van Donnie Smits in mijn Sims. Deze naam kwam ik voor het eerst tegen op SimsVIP toen ik in Italië was. Een user daar heette zo. En ik had net een (toen nog vriend) van Donnie bedacht bij wie ik die naam ging gebruiken.

Karin- Meisjesnaam afkomstig van Catharina, wat “zuiver” betekent. Grappig, want deze naam gaf ik aan het eerste karakter wat is verzon (nog voor ik Cyril Hearsay kende). Dat was natuurlijk Karin Davis!

Shayne- Engelse naam die “God is verzoenend” betekent, dit is de naam die ik heb gegeven aan het broertje van Taksi (ofwel Luke) uit de Taksi- en Sisiverhalen van vroeger toen ik die weer herontdekte en ze ging “moderniseren”, daarbij hoorde natuurlijk ook realistische namen. Maar over Luke hebben we het al gehad (check anders even de uitleg bij de naam Lucas hierboven)

Jamie- Schotse naam die afgeleid is van Jacob, wat “hij zal beschermen betekent. Grappig, want het karakter Jamie Borden uit mijn Simswereld is een geheim agent die de wereld moet beschermen tegen de vader van Luc Nefario (daarom woont ie ook incognito bij de familie van Luc). Deze naam is geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Nate- Daar is ie dan, de naam die ik aan mijn nieuwste knuffel ga geven. Nate is afgeleid van Nathan. Die naam betekent “geschenk van Jahweh/God”. Deze naam is een jongensnaam en de naam van Likybincity-karakter Nate West. Die achternaam heb ik met opzet ironisch gekozen, want Nate is een communist en in het westen houden ze niet zo van Communisten!😜

Zo, nu hebben jullie een overzichtje van de namen van de hoofdpersonages van mijn Sims verhalen! Bookmark deze pagina, want zodra ik een nieuwe knuffel krijg, met een nieuwe naam, update ik deze pagina!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik was vanmorgen al om 5:00 AM wakker, wat ik toen gedaan heb? Muziek geluisterd! En mijn moeder was vanmorgen heel moe! Ik vind het nog steeds vreemd dat mensen die koffie drinken diezelfde koffie nodig hebben om wakker te worden! Vind ik echt heel vreemd dat je afhankelijk bent van een Drankje om wakker te worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: