Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Mijn nieuwe idee voor een verhaal!

Beste lezers,

Ik zat gisteren te Simsen toen ik ineens een oud verhaal wat ik ooit geschreven had naar boven haalde. Ik zou dit graag met jullie willen delen en ik zou het leuk vinden als jullie het verhaal zouden lezen. Het is gebaseerd op het boek “Het Gouden Ei” van Tim Krabbé. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Jonh Smith’s beste vriend Akira Fox verdwijnt tijdens een vakantie op weg naar Dijon spoorloos bij een Frans TOTAL-benzinestation, terwijl hij met John een benzinestop maakt. Hij ging even het station in om wat te drinken te halen en kwam hierna niet meer terug. Niemand weet waar Akira is.

John is er kapot van en gaat zelf op onderzoek uit. Hij moet denken aan nachtmerries die Akira vroeger vaak had (Ze zijn al vrienden sinds de kleuterschool). Akira droomde toen dat hij in een gouden ei door het heelal zweefde, en slechts daaruit kon ontsnappen indien zijn ei een tweede gouden ei zou ontmoeten. Maar het heelal is zo groot.

Op een dag neemt Freek Mokkelaar, een politicus die een tikje gestoord lijkt, contact met John op. Hij is bereid te praten, mits John bereid is hetzelfde als Akira te ondergaan. Freek haalt hem met de auto op en neemt hem mee naar het benzinestation waar hij John een slaapmiddel toedient. Terwijl ze wachten tot het middel begint te werken legt Freek aan John uit wat hij gedaan heeft. Hij vertelt dat hij vroeger een tienerjongen van verdrinking had gered. Door deze ultieme goede daad vroeg hij zich af of hij ook tot het ultieme kwaad in staat was. Hierdoor raakte hij geobsedeerd door het plegen van de perfecte misdaad. Om dit te verwezenlijken heeft hij een willekeurige jongen, die uiteindelijk Akira bleek te zijn, meegelokt en met zelfgemaakte chloroform bedwelmd. Dan valt John in slaap en ondergaat dezelfde nachtmerrie als Akira. Hij wordt wakker in een doodskist en raakt in paniek wanneer hij begrijpt dat hij, net als Akira, levend begraven is. *insert spannende muziek hier*

Nadien is de verdwijning voorpaginanieuws in verschillende kranten, vooral vanwege de overeenkomst met de eerdere verdwijning. Niemand op aarde weet echter waar de twee zijn; ze lijken van de aardbol verdwenen.

En, wat vinden jullie ervan? Moet ik er een volledig boek van maken en mijn versie van “Het Gouden Ei” gaan schrijven, net zoals ik met “De Club van Lelijke Kinderen” heb gedaan? Laat het weten in de reacties!

Het zal dan waarschijnlijk wel even duren voordat ik ga beginnen aan mijn versie van “Het Gouden Ei”. Dat komt omdat ik eerst nog een boek ga schrijven over het leven van Donnie Smits, dat boek over Donnie is tergelijketijd ook een alternatieve geschiedenis van Wijchen waarin er o.a. een communistische machtsovername plaatsvindt in 2016 en in 2020 een hipsterrevolutie, waarna de hipsters de macht overnemen van de communisten onder leiding van de mysterieuze “Eline” in Wijchen.

John, Akira en “Het Gouden Ei”

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. De hints wat mijn moeder gaat krijgen voor haar verjaardag worden gekker en gekker, vandaag heeft mijn vader bijvoorbeeld gezegd dat het hele huis op zijn kop komt te staan (metaforisch dan) en dat we dan tijdelijk ergens anders moeten wonen. Ik vraag me af wat papa voor mijn moeder heeft gekocht. Ik heb de beide cadeautjes (de echte en het “grapje”) al wel binnen!😜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: