Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Mijn broertje was vroeger een clubjesmens (maar nu niet meer zo!)

Beste lezers,

Ik zat vanmorgen wat op internet te lezen over kinderen die op van die clubjes (sport, muziek, enz.) zaten en het daar druk mee hadden, en toen moest ik gelijk denken aan iets uit mijn kindertijd, en wel iets dat met mijn broertje te maken heeft!

Mijn broertje was vroeger echt een clubjeskind, als zijn vrienden een bepaalde sport deden of zo wilde hij daar ook op! Zo heeft hij bijvoorbeeld op Tennis gezeten bij de Tennisvereniging in Malden, het dorp waar ik woon, en dat zit nog steeds op dezelfde locatie als toen. (Vlakbij mijn huis, ik kan er zo naartoe lopen!) en op hiphop-streetdance, ook in Malden, maar dan bij Sport Piazza! Ik weet nog dat wij iedere dinsdag mijn broertje naar tennis gingen brengen (ik en mijn moeder) als we ’s avonds met de honden gingen wandelen! En ik weet nog dat ik en mijn vader iedere vrijdag met hem naar streetdance gingen om hem te brengen! Ik was op de basisschool in de bovenbouw altijd ook op vrijdagmiddag vrij(naast de woensdagmiddag, wat normaal is voor bassisschoolkinderen, of is dat tegenwoordig ook weer veranderd?🤔)

Later is hij zowel met tennis als met streetdance gestopt en is hij elektrische gitaar gaan spelen, wat hij ruim zijn hele middelbare school periode is blijven doen!)

Ik daarentegen was niet zo’n clubjesmens! Ik zat veel liever op internet (weliswaar eerst op mijn computer, later op mijn eerste tablet, die ik nog steeds heb en die het waarschijnlijk ook nog doet!) en videogames te doen! Maar ja, dat vond ik dikke prima! Clubjes vond ik te druk! En Sims slurpt (en slurpte) bijna al mijn vrije tijd op! (Oké, ik heb wel een tijdje op zo´n autisten-logeerhuis ding gezeten en wou daar nooit naartoe, maar achteraf gezien was het best leuk, die logeerhuizen zijn nu failliet trouwens. De dader? COVID-19 en de lockdowns.)

Het enige clubje wat mijn broertje nu nog heeft is een vriendenclubje dat een keer in de zoveel tijd bij elkaar komt om Dungeons & Dragons te spelen. Hij doet ook geen sport meer, wat egenlijk wel gezond voor hem zou zijn, want als ik aan hem vraag wat hij ’s avonds eet (Hij woont op zichzelf) dan is het merendeels ongezond!

Een parodie op Dungeons & Dragons!

Ik, tja, ik wil wel gaan sporten (en dan vooral zwemmen en fitness) maar het probleem is is dat er niemand beschikbaar is waarmee ik dat kan doen!😂 De locatie heb ik wel al bedacht: Het fitnesscentrum aan het eind van onze straat.

Ten slotte wil ik dit nog even kwijt; een clubje/sport waar mijn broertje (en ik ook niet) nooit iets mee hebben gehad, dat was voetbal. Wij vonden dat gewoon niet interessant. Ja, mijn broertje vond voetbal interessant als er een EK of WK was en Nederland meespeelde, maar waarschijnlijk alleen omdat vriendjes dat dan ook keken!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik moest net ook weer denken aan een voorval toen ik 8 was of zo, toen gingen ze namelijk bij die sportschool aan het eind van mijn straat een jongerenhangplek maken, mijn vader (of moeder) zei dat als die hangplek af was, ik de leeftijd zou hebben dat ik naar dat soort dingen toe zou gaan! Nou, ik ben nog nooit op zo’n hangplek geweest, mijn hangplek is (en was) de Sims en het internet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: