Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat als ik een tijdmachine zou hebben?

Beste lezers,

Vanmorgen hadden ik en mijn moeder het tijdens het aankleden over tijdmachines, en wat je zou doen als je er een zou hebben! Nou weet ik ook wel dat het concept van tijdmachines en tijdreizen pure sciencefiction is en nooit werkelijkheid zal worden. Maar het is leuk om het erover te hebben, toch?

Maar, wat zou ik doen als ik een tijdm,achine zou hebben? Nou, ik zou vooral de “mooie momenten” uit mijn leven willen hebeleven. Dat betekent dat ik dus bijvoorbeeld terug zou reizen naar de tijd met die stagiaire in het derde jaar van mijn middelbare school (of sowieso de eerste drie jaar van mijn middelbare schooltijd) of naar de tijd met die coole vriendin op de basisschool die ook Rabbids Go Home speelde en die coole Taxichauffeuze (2010 dus!), en misschien zou ik fouten die ik vroeger gemaakt heb rechtgezet hebben, waardoor ik en Lilli niet uit elkaar waren gegaan bijvoorbeeld! Hoe zou mijn leven er dan uitzien? Zou het verlies van mijn ex op de middelbare school een minder groot litteken op mijn ziel achter hebben gelaten? Daar kunnen we alleen maar naar gissen! Wel denk ik dat ik ” Als ik jou zie” van Aukje eerder had herontdekt. Ook zou ik met een tijdmachine als mijn huidige zelf (en wat Pokémon-knuffels) naar de tijd zijn gereisd toen ik in groep 5 zat en verteld aan mijn vroegere zelf en mijn toenmalige klasgenoten dat ik later wel van Pokémon ben gaan houden en dat ik het in de toekomst (zo’n 8 jaar later in 2016) ga zien als iets nerderigs wat bij mij past, in plaats van iets saais voor de massa.

Mijn broertje daarentegen zou met een tijdmachine waarschijnlijk een kijkje gaan nemen in de tijd van de Romeinen of Oude Egyptenaren (of de Middeleeuwen of de tijd van de Piraten, ofwel de tijd van de ontdekkingsreizen naar de Nieuwe Wereld)! Omdat ie denkt dat dat stoer is, denkt ie, want ik heb gelezen in vrij betrouwbare bronnen, dat gewone mensen toen helemaal niet zo’n fijn leven hadden als nu!

Maar ja, een tijdmachine zal vast nooit uitgevonden worden terwijl ik leef, en zal ik mijn geschidenishobby dus moeten vervullen met geschiedenisfilmpjes van de NPO (Zoals 13 in de Oorlog, Het Verhaal van Nederland en Welkom in de Geschiedenis) en met het liedje DeLorean van Milow!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Hebben jullie het interview met mijn knuffel Karin Davis al gelezen? Ik zou het leuk vinden als jullie het lezen en er een reactie op achterlaten, het is best een leuk interview!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: