Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waar komt de Club Sandwich vandaan?

Beste lezers,

Ik ga vandaag club sandwiches maken bij TriUnity voor de lunch! Best lekker! Maar waar komt dit gerecht eigenlijk vandaan? Dat gaan we bespreken in deze Luc’s Weetjeshoek en eigenlijk kan dit blogje ook best wel in de rubriek ” Recepten en kookpraat” want het gaat over eten.

Maar waar komt de Club Sandwich vandaan en wat is het?

Volgens de Foodwiki van Thuisbezorgd is een Club Sandwich “een tripeldekker sandwich bestaande uit drie lagen geroosterd witbrood met daartussen een beleg van plakjes kalkoen- of kipfilet, bacon, sla, tomaat en mayonaise. De eerste versies deden eind negentiende eeuw de ronde in diverse members’ only clubs, privéclubs voor mannen.” Maar volgens sommigen komt de naam van zogenaamde ” club cars”, dat waren dubbeldekkertreinen in de VS. Hoe dan ook, we kunnen wel stellen dat het gerecht in de Verenigde Staten is ontstaan.

Voor ons Nederlanders, die een boterham met pindakaas en hagelslag (of met kaas, tomaat of mayonaise) al heel wat vinden is de club sandwich vrij exotisch. Maar het kan nog exotischer. Zo krijg je in het Waldorf-Astoria hotel in Amsterdam een hardgekookt ei en mosterdmayo erbij op je broodje (naast alle standaard dingen die op een club sandwich vindt) en bij het Beverly Hills Hotel in LA wordt de bacon boven appelhout gerookt en zorgt aioli voor smeuigheid. Er is niets te gek voor een Club sandwich, zolang het maar hartig is (Ik heb namelijk nog nooit een zoete club sandwich gezien!)

Een culinair journalist uuit Nederland (een zogenaamde Johannes van Dam) beschowde de club sandwich als maatstaaf voor de kwaliteit van een restaurant. En als ik ergens in Nijmegen ga lunchen neem ik ook meestal een club sandwich; het is trouwens wel de eerste keer dat ik m zelf ga maken (of althans ik ga het proberen!)

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik ben vanmorgen heel vroeg wakker geworden, dus ik heb vanmorgen al even Sims gespeeld met het nieuwe pakket wat gisterenavond uitgekomen is! (Ik had m gisterenavond al gekocht!) En terwijl mijn ouders nog wakker moesten worden bruiste ik al van de energie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: