Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik ben op vakantie geweest in Lissabon

Beste lezers,

Ik ben weer terug van weggeweest! Ik was namelijk op vakantie in Lissabon, de hoofdstad van Portugal! En het was best leuk! We vertrokken maandag en kwamen zaterdag terug! Dat waren dus twee reisdagen! en voor de rest hebben we gewoon lekker in de stad gechilled en gewoon leuke dingen gedaan! Tja, ik was zelf liever naar Berlijn gegaan of zo. (Ik heb wat meer met Centraal-Europa dan Zuid-Europa, dat is gewoon mijn mening!) Maar het was toch een leuke

De eerste dag, maandag, moest ik ’s ochtends heel vroeg opstaan! Want we vertrokken al zeer vroeg! Toen we geland waren ontdekten we dat we pas om 3 P.M. in het appartement konden, dus toen zijn we maar wat gaan lunchen en daarna zijn we nog even de stad in geweest! Daarna konden we het appartement in en heb ik even Sims gespeeld waarna we weer de stad in gingen! En Lissabon is best een mooie stad! Met trammetjes zoals je die vindt in San Francisco onder andere!

Zulke dus!

Dinsdag was leuk (al dan niet de leukste dag – ik kom hier nog op terug! – ) toen zijn we naar Castelo de Sao Jorge geweest, dat is een oud kasteel wat nog uit de middeleeuwen dateert en dat is gebouwd toen de Moren het Iberisch Schiereiland (nou ja, een groot deel ervan!) regeerden! Daar hebben we geluncht met authentieke Portugese custardpasteitjes!

Ik en het uitzicht bij het Kasteel!

Dinsdagavond was leuk, toen gingen we naar de Fnac (Soort V&D/MediaMarkt/oid, eigenlijk gewoon een warenhuis), waar mijn ouders uit het niks het idee kregen om voor Sint en Piet te spelen en dat ik en mijn broertje allebei iets mochten uitzoeken, in eerste instantie wou ik een knuffel van een of andere Japanse animeserie, maar uiteindelijk zag mijn vader een knuffel die op mijn wishlist stond en die kocht ik meteen, welke knuffel het was? Een knuffel van Harry Potter, en wel van Harry Potter himself, toen moest ik een naam bedenken en kwam uit op Florian! Daarna zijn we naar een Japans restaurant gegaan en heb ik daar kip met szechuanpepers gegeten, en die kip was pittig, maar wel lekker. Ik wil thuis ook een keer zoiets maken! En ik had een lekker broodje bapao!

Broodje Bapao! Broodje warm vlees!

Woensdag zijn we gewoon wezen winkelen en hebben we lekker gewinkeld, ook ik heb gewinkeld, ik heb namelijk een hele nieuwe ggarderobe ingeslagen bij de kledingwinkel Pull and Bear (Te vergelijken met Primark), daarna hebben we gegeten en hebben we nog Souvenirs gekocht.

Donderdag, hebben we een rondrit gemnaakt met een Tuk-tuk, (en ja, die heb je daar veel, net als die San Fransisco style trammetjes!), die rondrit duurde 2,5 uur en we stopten opb verschillende toeristische plaatsen, daarna zijn we wezen lunchen bij Taberna do Lis, waar ik een hamburger at die ik gelijk bestempelde tot ” de beste hamburger van Europa”! ’s Avonds hebben we ergens nog wat gegeten en voor de rest van de avond hebben we door de stad gelopen!

Lekker, Lekker!

Vrijdag, de laatste dag, heb ik even een ventilatortje gekocht, (Ik dacht dat dat wel handig zou zijn!) en verder hebben we nog door de stad gewandeld! En nog langs het geldmuseum om te kijken of het open was! De laatste keer dat ik in een geldmuseum geweest was was namelijk toen ik net mijn knuffel Sprietje had (en dat is lang geleden), maar het was steeds gesloten, alleen op Donderdag was het open, maar toen zaten we in de tuktuk! En ’s avonds gingen we nog wat door de stad wandelen en heb ik een ijsje gegeten!

Een lekker ijsje, en…….. Huh?!? Wat heb ik daar onder mijn arm?

Op zaterdag was het alweer tijd om naar huis te gaan en toen ik in het vliegtuig mijn pluches liet zien, kreeg ik er een extra, die heb ik gelijk de naam Kumatora gegeven! Want op dat karakter leek ze!

En terwijl ik in Lissabon was, heb ik (jullie lazen het al eerder) een pluche gekregen van mijn ouders, en ik heb een foto gemaakt van die pluche in Lissabon!

Raad eens hoe mijn nieuwe knuffel heet? (Hint: het is Florian, willen jullie weten hoe ik op die naam gekomen ben? Dat is een best interessant verhaal!)

Zoals jullie zien, was het best een leuke vakantie! En morgen begint helaas het gewone leven weer, zucht! Wel een gelukje, volgende week mag ik een nieuwe knuffel kopen!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Florian heeft ook familie, zo is Kumatora zijn nichtje en Luc Nefario zijn neefje! Zijn achternaam is dus ook, Nefario!

De Nefario-neefjes! (En Zion die een photobomb doet! Negeer hem maar!)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: