Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom 2010 een topjaar was (eigenlijk de hele periode 2009-2013)

Beste lezers,

Gisteren heb ik al geblogd over dat ik knuffels had gekocht in Duitsland die me aan karakters deden denken die ik had bedacht in 2010. 2010 en de jaren daaromheen waren voor mij een hele leuke periode waarin ik best populair was en leuke vrienden had. En een coole taxichauffeuze, lees maar!

Eerst even wat voorgeschiedenis. Vlak voor die periode had ik juist een hele slechte periode, ik wou namelijk niet meedoen aan de Pokémon Diamond en Pearl-hype die er toen in mijn klas heerste, en ook niet met het favoriete spelletje van mijn klasgenootjes tijdens de pauze, namelijk oorlogje! Nu zou ik waarschijnlijk tijdens dat oorlogje spelen, de kinderen in twee kampen verdelen. En die Pokémon-game en anime, die blijkt best leuk te zijn (ik kijk er wel eens afleveringen van op Amazon Prime Video!) Een voordeel was wel dat smartphones en social media in die tijd niet bestonden, nou ja, social media bestond wel in die tijd! Maar niet op de manier zoals wij het nu gebruiken

Maar toen was het zomervakantie en na de zomervakantie bleek er een nieuw meisje bij mij in de taxi te zitten! En…. ze was van mijn leeftijd! Normaal zat ik alleen met jongere kinderen in de taxi, maar dit was iemand van mijn leeftijd, en ze was ook nog eens van andere etnische achtergrond, wat ik bijzonder aantrekkelijk vond (en vindt), en na een tijdje kwam ik erachter dat ze ook een gamer was! Ze speelde namelijk dezelfde spellen als ik (Rabbids Go Home onder andere) en ze had zelfs een PS3 met GTA San Andreas erop! Ook had ze (anders dan die andere vriendin die ik heb gehad) interesse in mijn verhalen over Luc Nefario (waarvan ik nu een knuffel heb) en zijn vrienden in Likybincity! En onze taxichauffeuze deed ook lekker mee met die verhalen! Zo was ze in die verhalen getrouwd met de vader van Luc Nefario en woonden ze op Plein 1944! Hoe die taxichauffeuze eruit zag? Een beetje als een vrouwelijke versie van Donnie Smits!

Ook had die taxichauffeuze altijd CD’tjes bij met Nederlandstalige muziek, en zo heb ik onder andere het liedje “Als ik jou zie” van Aukje Fijn ontdekt! Ook had ze altijd CD’tjes bij met moderne house- en- popmuziek! Wat ik ook best leuk vond! Ik heb “Als ik jou zie” pas in 2020 weer herontdekt! Ook luisterde ik in die tijd veel naar Nederlandstalige rap, en dat doe ik nog steeds! En waarom waren het CD’tjes? Nou, dit was in het pré-Spotifytijdperk!

En ik had ook hele leuke klasgenoten! Zo had ik een klasgenoot die ook van verhalen schrijven hield! Maar waar mijn verhalen meer jongensachtig waren, waren die van haar zeer meisjesachtig. Haar verhalen gingen altijd over een karakter genaamd Lana de Wit. En laat ik die nou van haar “geleend” hebben en er zelf wat aan hebben zitten sleutelen, en nu is ze de vriendin van Joshua en heeft ze een broertje genaamd Paul!

Ik maakte in die periode ook graag foto’s bij reclameborden en bushokjes met mijn knuffels! Dus als je wil weten waar die traditie vandaan komt? Daarvandaan dus! En ik tekende heel veel met paps, want ja, hoe moest ik Likybin City dan vormgeven, ik was 10 en Sims is voor 12+’ers (althans dat zegt de PEGI)

En er was nog iets met BlackBerry’s en pingen……………………..

Fijne dag verder en voor Donnie Smits fijne verjaardag,

Lucas

P.S. Jullie lezen het goed, mijn goede knuffelvriend Donnie Smits is vandaag jarig. Jammer dat het vandaag maandag is en geen vrijdag, want dan had ik met mijn bakmaatje een lekkere chocoladetaart voor hem gebakken! Met kaarsjes, en versiersels! Ik wou oorspronkelijk ook een blogje over hem schrijven, maar toen moest ik vanmorgen denken aan iets uit 2010!😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: