Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De ontwikkeling van mijn muzieksmaak!

Beste lezers,

Ik had het vanmorgen met iemand bij TriUnity over mijn muzieksmaak en hoe ik die heb ontwikkeld. Ik ben toen namelijk tot het besef gekomen dat mijn muzieksmaak sinds 2010 niet heel veel meer is veranderd. En omdat die periode deze week om redenen in de spotlights staat wil ik het daar graag over hebben.

Het begon allemaal toen onze taxichauffeuze een bus kreeg met een CD-speler er in! Vanaf toen mocht iedereen CD’tjes meenemen en ik was de eerste! Ik nam natuurlijk mijn lievelings CD van Jochem van Gelder mee (een vakantie CD), maar na een tijdje begon die taxichauffeuze zelf CD’tjes mee te nemen. Waaronder een met Nederlandstalige muziek en een met popmuziek! En vooral van die Nederlandstalige CD was ik erg onder de indruk, dat vond ik leuke muziek! Dus ik vroeg of mijn vader die mocht lenen om m te rippen (zo heette het kopiëren van muziek van cd’s naar een pc) en op mijn Nintendo DS te zetten! Helaas heeft mijn vader niet de hele CD overgezet, maar maar twee nummers, want anders had ik “Als ik jou zie” al veel eerder herontdekt! Die stond namelijk op die CD! En dat nummer heeft die periode zo voor mij getekend dat het nu mijn persoonlijke anthem (lijflied) is geworden, het is zelfs mijn ringtone! De popmuziek-cd heeft mijn vader wel helemaal op mijn DS gezet hoor! Waarom ik een DS gebruikte of een andere MP3-speler? Dit was in het pré-Spotifytijdperk!

Ook luister ik (ewn dat deed ik vroeger ook al) veel naar retromuziek, en dat heb ik weer van een Videogame genaamd Rabbids Go Home! (Ja, ik weet het , ik heb daar al eerder over geblogd, maar het was ook een topgame!) In die game zat muziek van onder andere Earth Wind & Fire en Boney M.! En die taxichauffeuze van de CD’tjes had ook een Boney M. CD die ik dus gevraagd heb of ik die mocht lenen om op mijn DS gezet te worden.

Zo zag mijn DS waarop ik muziek luisterde er ongeveer uit!

En nu ga ik jullie een top 10 geven (gewoon voor gratis! Dus je hoeft niets ervoor te betalen) van nummers die die periode voor mij getekend hebben!

10. Tranen Gelachen van Guus Meeuwis

9. Take Over Control van Afrojack en Eva Simons

8. Rivers of Babylon van Boney M.

7. Jamie van Ronnie van Bemmel (Best wel grappig want ik heb nu en een pluche die Jamie heet en een schoonmaakster die zo heet!)

6. Een en al gezelligheid van René Becker

5. Sun is Up van INNA

4. Click Clack van Ralf Mackenbach

Nu komen we bij de top 3:

3. Dagdroom van Alex

2. Doe wat ik wil van Monique Smit

EN NATUURLIJK DE ONBETWISTE NUMMER 1:

  1. Als ik jou zie van Aukje Fijn!

En wat vinden jullie van mijn muziek top 10 uit de periode 2009-2010? Laat het me weten in de reacties! (Ja, ik weet het, Ping van Fouradi staat er niet in, maar die ontdekte ik ook pas in 2016 toen ik alles wat me deed denken aan 2010 ging ophemelen omdat het uit was met mijn ex en die ex mijn persoonlijkheid totaal had gesloopt en ik mezelf weer moest terugvinden!)

Verder luister ik ook graag naar videogamemuziek! Maar dat is een categorie apart en daar schrijf ik misschien een andere keer een blogje over.

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik wilde een cadeautje voor mijn vader kopen, gewoon omdat ie lief is! Een knuffel van Vaporeon die ik had gezien op de site van Nedgame! Maar ik had het verkeerd verstaan, hij wilde een Vaporeon-sleutelhanger, niet per sé een knuffel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: