Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Luc’s Retrohoekje: Mijn favoriete games van vroeger (vooral 2010 en daaromtrent)

Beste lezers,

Vandaag komt mijn broertje me eerder ophalen bij TriUnity, omdat we een nieuwe kat krijgen! En mijn broertje vroeg vanmorgen of hij mijn game pc mocht lenen zodat hij daarop kon gamen, toen zei ik dus “Heb je geen laptop?” en hij zei dat hij geen gaming laptop heeft. Ik vind gaming laptops veel fijner dan gaming pc’s omdat je die ook mee kan nemen op vakantie en zo! En naar feestjes (zodat ik me bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje van mijn oma of mijn tante niet hoef te vervelen!)

Ik game al vrij lang! Tegenwoordig speel ik vooral Sims en een beetje Tropico (een game waarin je de dictator bent van een tropisch eiland) maar vroeger speelde ik dus ook al games en vooral de games die ik speelde zo rond 2010 heb ik goede herinneringen aan. Dus hierbij mijn top 5 games die ik leuk vond in 2010:

5. MySims Agents

Mysims Agents was gewoon goud! Het was een spel uit de MySims serie spellen gemaakt door Electronic Arts, wat toen nog goede games maakte! Het verhaal van het spel draaide om een mysterieus voorwerp wat bekend stond als de Nachtmerriekroon, waarvan de speler, die ion de rol kroop van een geheim agent, moest voorkomen dat het in de handen kwam van de slechte Morcubus en zijn bedrijf MorcuCorp! Om dat te bereiken moest je allerlei puzzeltjes oplossen, waar ik vroeger nog moeite mee had, maar de laatste keer dat ik het speelde (wanneer was dat? 2019 of zo? Misschien wel in 2020?) had ik daar weinig moeite mee en had ik het spel binnen een weekendje uitgespeeld! Ik zou m graag nog een keer willen spelen met in de hoofdrol Aukje van Hees! Vorige keer deed ik het namelijk met het personage wat nu bekend staat als Kane Darling! Dit spel had ook een goede sfeer en daarom was het zo cool!

4. Animal Crossing Let’s go to The City

Dit spel kreeg ik (na lang zeuren) voor mijn 9e verjaardag! Ik had al video’s op YouTube gezien en wist toen niet dat er een nieuwe Animal Crossing uit zou komen! Nu weet ik dat meestal wel al binnen een dag omdat ik Tweakers en zo lees! Dit spel was vrijwel identiek aan zijn voorganger Animal Crossing Wild World, maar had als een van de belangrijkste nieuwe features dat je naar de “City” kon gaan! Een gebied met verschillende winkels! Ook ontdekte ik in die tijd (ik was en ben nog steeds Animal Crossing fan), dat je ook Animal Crossing knuffels kon kopen online, dus dat heb ik ook gedaan! Helaas moest ik altijd wel om 7:30 PM stoppen omdat ik dan naar bed moest! En omdat mijn ouders dan naar de kijkdoos (ook wel bekend als de tv) wouden kijken, want dan begon bijna GTST en dat keek mijn moeder altijd vroeger! Nu zou ik dit spel waarschijnlijk tot 11:00 PM kunnen spelen, als ik een disk, een Wii en een tv had, maar ja, die heb ik niet! Vooral dat “City” gedeelte maakte dit een topgame! Het was alleen wel jammer dat je daar niet kon wonen! In die tijd was ik trouwens ook dol op het karakter Blaire uit dat spel! Die heb ik later in de Sims gemaakt en “gepromoveerd” tot mijn vriendin (en de secretaresse/typmiep van Cyril Hearsay!)

3. Animal Crossing: Population Growing!

Weer een Animal Crossing! Ik zei het voorheen al, ik ben Animal Crossing fan! Ik heb er meerdere pluches van! Dit spel was anders dan Andere Animal Crossing’s omdat ik het gevoel had dat je in dit spel veel meer gebouwen had in je stadje dan in de andere delen! Nu heb je bij New Horizons wel meer gebouwen, maar nog niet zoveel als toen in dit spel! Dit spel had ik gekregen bij een tweedehands GameCube die mijn pa online had besteld! Daar zat ook een ander spel bij Crazy Taxi (qua graphics en omgeving deed dat spel me een beetje denken aan GTA San Andreas) en dat werd gelijk een favoriet van mijn broertje! Ik zou deze Animal Crossing voor de GameCube nog graag een keer willen spelen, maar helaas is die disc zo beschadigd dat dat niet meer gaat! Maar misschien gaan we morgen naar de stad en dan zal ik eens bij de Game Mania kijken bij de tweedehands games of ie ertussen staat! En dan koop ik m gewoon, zo, niet om te spelen, maar voor in mijn vitrine!

2. Paper Mario: The Thousand Year Door

Ik hoor je nu denken: “Maar Lucas, je hield toch niet van Mario? Dat was toch je broertje?” en dat klopt ook, voor een deel. Maar dit spel was anders dan andere Mario-spellen! In dit spel was Princess Peach wel gekidnapt, maar niet door Bowser, maar door de X-Nauts, een technologisch geavanceerde groep slechteriken die uit waren op werelddominantie (zoals altijd). Die X-Nauts vond ik zo cool dat ik mijn moeder heb gevraagd om daar een pluche van te maken, en dat heeft ze ook gedaan! Bowser speelde in dit spel maar een bescheiden bijrolletje. En verder had je nog plekken in dit spel zoals Glitzville die in mijn ogen uniek waren voor een Mario-spel! Omdat dit spel zo anders is dan andere Mario-titels vind ik het steengoed! Ook al zou ik nog steeds graag best een Bowser pluche willen hebben!

  1. Rabbids Go Home

En dan zijn we aangekomen bij mijn allerfavorietste game van 2010 en misschien wel van alle Wii games! Rabbids Go Home was gewoon een dijk van een game; de omgeving, de personages, het verhaal, de satirische grappen die ik toen nog niet doorhad (ik was 10!) Het klopte gewoon. In dit spel was het de bedoeling dat je als twee “Rabbids” een stapel naar de maan moest bouwen met spullen die je gevonden had terwijl je de stad plunderde en alle mensen treiterde! Ik wilde in die tijd ook een Rabbids-knuffel (en die kreeg ik ook! Grappig detail; dat was vlak voor mijn schoolreisje naar de vuilnisverwerkingsfabriek in Nijmegen!) Die stad leek echt op een realistische stad en ik zag gelijk; dit is de blauwdruk voor de stad waar mijn verzinverhalen en later mijn Sims, zich afspelen! Rabbids Go Home had ook heel goede muziek (Bijvoorbeeld Rivers of Babylon van Boney M.). Maar ik was wel een beetje teleurgesteld dat in dit spel geen Nederlandstalige muziek zat! Daar was ik toen ik dit spel speelde ook helemaal fan van namelijk (en dan vooral het nummer “Als ik jou zie” van Aukje Fijn)! Ook verzon ik in die tijd verhalen over Terrence Blue, Aukje van Hees en Luc Nefario (Ofwel: Team Salsa Tequila!) Die zich dus in die stad uit Rabbids Go Home afspeelden, en sinds ik in 2015 een pakket kocht voor Sims 3 met een stad die heel erg lijkt (vind ik!) op die stad uit Rabbids Go Home, spelen mijn Sims verhalen (ook in Sims 4) zich daar ook af! En omdat Rabbids Go Home mijn verzinwereld zo heeft beinvloed en ik altijd zeg dat de stad uit Sims hetzelfde is als de stad uit Rabbids Go Home, alleen dan in het nu, krijgt dit spel de titel: “Beste Wii-game allertijden!”

Ik hoop dat jullie genoten van de top 5, ik wou er eerst een top 3 van maken, maar mijn broertje suggereerde een top 5!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik ga straks/vanmiddag de familie van Luc Nefario maken in de Sims, alleen weet ik niet in wat voor huis ze moeten wonen! Hebben jullie een idee? Laat het me weten in de reacties!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: