Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom 2010 een topjaar was!

Beste lezers,

Op dit moment is de coronacrisis nog altijd niet voorbij en is er nu ook dat gedoe in de Oekraïne erbij gekomen. En ik heb ooit op Tweakers gelezen – en ik citeer- ” In tijden van grote vooruitgang verlangen mensen automatisch terug naar een tijd waarin alles in hun ogen beter en eenvoudiger was.” en dat is bij mij ook zo, en voor mij is die tijd vrijwel bij iedereen bekend. Namelijk 2010, en ik ga vertellen in dit blogje waarom dat zo’n toptijd was.

Ten eerste had ik in die tijd leuke vrienden, zoals mijn vriendin Lilli en mijn taxichauffeuze Linda. Waarmee ik altijd verhalen verzon over Nefario (waarvan ik nu een knuffel heb gekocht, morgen wordt ie geleverd trouwens!) en zijn zoon Luc Nefario (bijnaam: Kleine Nefario). En die verhalen die schreef ik dan weer op op mijn computer. (als mijn broertje de Wii bezet hield, want in die tijd speelde ik ook graag Rabbids Go Home op de Wii, kom ik zo nog op terug. En mijn broertje speelde ook graag op de Wii!) Ook had ik in die tijd veel leuke klasgenoten zoals een jongen die net als ik van Aukje Fijn en andere Nederlandstalige artiesten hield en een meisje wat graag verhalen schreef over Lana de Wit, die Lana de Wit vond ik zo’n leuk karakter, dat ik haar later van haar heb “geleend” en er met mijn oppas zelf wat aan heb zitten sleutelen! Uiteindelijk is Lana de vriendin geworden van mijn denkbeeldige vriend en knuffel Joshua.

Verder had ik in die tijd een obsessie met de Wii-game Rabbids Go Home, die ik het liefst deed als ik thuiskwam uit school, en dan vooral de levels proberen te halen terwijl ik genoot van die mooie realistische omgeving. Rabbids Go Home speelde zich namelijk af in Center City, een stad die was gebaseerd op een typisch westerse stad. Dat de omgeving van Rabbids Go Home eigenlijk satirisch bedoeld was, dat snapte ik pas toen ik 16 á 17 jaar oud was en toen ik begon te begrijpen wat satire nou eigenlijk was (lees: toen ik Lubach begon te kijken!) Mijn vriendin Lilli speelde dit spel ook in die tijd en dat maakte haar extra leuk want dan hadden we iets om over te praten.

Een screenshot van dat spel!

Maar ook mijn broertje wou graag op de Wii spelen en daarom hadden we altijd ruzie welke game we gingen doen, ik dus Rabbids Go Home, en hij flauwe licentiegames zoals de game van de film Hoe tem je een Draak en andere flauwe games zoals Mario Sports Mix (Waarom hij Mario Sports Mix leuk vond snapte ik niet, hij hield namelijk helemaal niet van Sportgames! Op Fifa was hij namelijk na een uurtje al uitgekeken!)

En daarbij was ik ook nog eens helemaal fan van Nederlandstalige muziek. Jan Smit, Nick & Simon, Marco Borsato, Guus Meeuwis. Ik vond het allemaal geweldig. Maar de artiest die ik het meest geweldig vond in die tijd die is eigenlijk helemaal niet zo bekend, dat is Aukje Fijn! Maar ik luisterde in die tijd ook gewoon naar popmuziek waarbij ik Take Over Control van Eva Simons en Afrojack toch wel het beste nummer vond! En natuurlijk luisterde ik retromuziek zoals Boney M. !

Dit is nou Aukje Fijn! Ik vind haar zelfs zo cool dat ik een karakter van haar heb gemaakt in mijn virtuele volk! Aukje van Hees namelijk!

En iedereen Pingde in die tijd met de BlackBerry (Ik helaas niet, want ik was te jong voor een mobiele telefoon), maar ik verzamelde wel van die dummy telefoons die je wel eens in telefoonwinkels ziet (of zag) zodat ik kon doen alsof!

Natuurlijk was er in die periode waarschijnlijk ook heel veel sh*t in de wereld, maar toen kreeg ik daar veel minder van mee dan nu! Toen las ik niet iedere dag het nieuws en leefde ik vooral nog heel erg in Likybincity! Wel weet ik dat ik in die tijd altijd morrend naar zwemles ging omdat ik het nut er niet van in zag, dan vind ik een programmeercursus of zelfs een hackcursus nog nuttiger voor kinderen!(zie ik nog steeds niet trouwens!, kan iemand me vertellen in de comments wat het nut van zwemles is?) Maar verder was het een topjaar!

Jammer dat ik in die tijd nog geen virtueel volk had (het bestond al wel!) want dat was voor 12+-ers , anders had het nog een veel leukere periode kunnen zijn!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik was gister dus geschiedenisfilmpjes van de NPO aan het kijken toen onze kat Mallow ineens ervoor kwam zitten en naar het scherm begon te kijken, en toen dacht ik: “Hier moet ik een foto van nemen!”, en toen heb ik dit gemaakt!

De spreuk zegt alles!

P.S.P.S. Als je op de link klikt die ik van het tekstje “programmeercursus” heb gemaakt! Dan kun je een gratis cursus programmeren doen! Doe er je voordeel mee! Wel eerst even een account aanmaken…

Advertentie

2 gedachten over “Waarom 2010 een topjaar was!”

 1. Ha Lucas,

  Ik begrijp heel goed dat je verlangd naar een tijd waar alles onbezorgd en leuk was! Als ik het zo lees was jij in die tijd erg gelukkig. Maar…. blijven hangen in het verleden levert helaas ook weinig op. Hopelijk schrijf je over 10 jaar een blogje over nu, dat je het nu toch ook wel gelukkig bent.

  En wat betreft je vraag over waarom zwemles nuttig is: in 2021 zijn er maarliefst 80 mensen overleden aan een verdrinkingsdood! Waaronder ook kinderen die niet konden zwemmen. Need i say more?

  Like

  1. Waarom ik programmeer en hackcursussen ook nuttig vindt: Er zijn nog steeds heel veel mensen (ook kinderen) die niet goed met een pc om kunnen gaan behalve spelletjes en social media! Leer de kinderen eens over de technologie waarmee ze in aanraking komen! En… hopelijk kijk ik ooit nog eens terug op deze tijd als geweldig, maar ik weet nog niet hoe de toekomst gaat verlopen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: