Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Mijn bijzondere (maar toch leuke) familie

Beste lezers,

Vanmorgen had ik wat strijd met mijn ouders want ik had een knuffel, die ik pas in september mocht hebben, uit de la gehaald waar die in lag. Toen zei ik tegen mijn moeder, dat ik wel een vader zou willen met wat meer militaire discipline die mij harder zou straffen, want mijn vader is… tja, hoe zegt Joshua dat nou altijd?… Een watje. Mijn moeder zei toen dat ik daar echt niet gelukkiger van zou worden, maar omdat ik zoveel van mijn ouders houd (mede omdat ze zo uniek zijn) ga ik nu een blogpost schrijven waarom ze zo uniek zijn!

Te beginnen met mijn moeder, mijn moeder heeft wel interesses die passen bij de typische vrouw. Maar niet heel veel. Zo loopt ze altijd gewoon in de kleren die zij leuk vindt en niet “de laatste mode” volgens de vrouwenbladen. Over vrouwenbladen gesproken, die leest ze niet (meer)! Vroeger las ze wel de Libelle en de Flair, maar die abonnementen zijn nu beide stopgezet sinds vorig jaar, omdat mijn vader het te duur vond! Ook kijkt mijn moeder niet veel soaps en vindt ze reality tv afschuwelijk, wat best verwonderlijk is voor een vrouw! Ten slotte, maar niet het minste: Mijn moeder is directrice van een bedrijf, en niet zomaar een bedrijf, maar een stichting die jongeren met autisme helpt hun talenten te ontwikkelen! En dat maakt mijn moeder zo lekker uniek! (Ze keek vroeger wel GTST hoor!)

Dan mijn vader. Mijn vader groeide op in de tijd dat de Koude Oorlog nog bezig was, maar wist wel zijn dienstplicht te ontlopen met de smoes (althans, mijn vriend Joshua ziet het als een smoes) dat hij nog bedplaste. Had hij dat niet gedaan, dan was ik misschien nu een stuk minder ondeugend en had ik het zeker uit mijn hoofd gelaten om die knuffel eerder dan september te pakken! En als bonus had ik dan niet constant naar die flauwe grappen van hem moeten luisteren! Die hadden ze er in zijn diensttijd dan wel uitgedrild! Maar ja, zo is het niet gelopen, mijn vader is niet zo’n stoere vent als Cyril Hearsay! Mijn vader houdt niet van actiefilms, auto’s, voetbal en guns, maar van kunst en servies en andere wat meer “vrouwelijke” interesses. (Maar ik ben ook niet roomser dan de paus, ik speel ook met een digitaal poppenhuis hoor!) Ook houden mijn ouders beide erg van klussen, wat de collega’s van bijvoorbeeld mijn vader erg raar vinden! Die hebben daar “mannetjes” voor, maar mijn ouders vinden die “mannetjes” te duur en geven dat geld liever uit aan andere leukere dingen! Maar ondanks dat mijn vader geen stoere vent is is hij zeker niet gay! Ik zou hem meer metroseksueel kunnen noemen! Volg de link voor meer info! En ondanks dat mijn vader gewoon een kantoorbaan heeft, is hij qua persoonlijkheid toch heel anti-stereotype! En daarom hou ik heel veel van hem (Ik denk niet dat ik zoveel beter af was met een stoere vader a la Cyril Hearsay! Ik denk dat dat zeg maar de drup was in de uitdrukking ” van de regen in de drup geraken”. )

Dan mijn broertje! Mijn broertje is ook best wel een geval apart! Want hoewel hij ook best wel stereotype trekjes had, zoals door een fase gaan waarin draken en monsters en zo “cool” waren. Had hij nooit de behoefte om op voetbal te gaan, waarop zijn vriendjes wel zaten. Nee, Juul wou veel liever hiphopdansen en tennissen dan voetballen. Dat weet ik nog, omdat ik dan altijd iedere dinsdag en vrijdag met mijn moeder danwel mijn vader, hem naar tennis en dansles moest brengen. Later (en nog steeds) vond/vind mijn broertje het nog steeds helemaal niks om te hangen gewoon op straat of om uit te gaan in een café of een disco, hij gaat veel liever een avond gamen of zo met vrienden! Ook heeft hij helemaal niks met zuipvakanties naar bijvoorbeeld Renesse, Terschelling of Chersonissos! Hij gaat vel liever naar vakanties waar je wat kunt zien. Zo wil hij nog steeds heel graag naar Egypte om de Piramides te zien. Dat is zijn absolute droom! Toch niet echt stoer hè? Als klap op de vuurpijl wil hij heel graag psycholoog worden, (net als een vriendin van me in Amsterdam waarmee ik twee Sims-karakters heb bedacht (Deze!)) in plaats van bijvoorbeeld profvoetballer of gitarist in een band of influencer! En juist dat maakt mijn broertje zo uniek!

Ik hoop dat jullie nu wat weten over mijn familie en waarom ze zo niet stereotiep zijn!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik zat net een artikel op Tweakers te lezen over hoe de smartphone de stille momenten in je hoofsd afpakt, en toen schreef iemand eronder in de comments: ” Vroeger nam iedereen in het ov gewoon een krant of boek of spelcomputer mee!” Daar kon ik me helemaal in vinden want in het laatste jaar van de bassisschool nam ik ook altijd een spelcomputer mee waarop ik dan bijvoorbeeld Pokémon deed. Want dan was veel interessanter dan met de jongere kinderen over oninteressante onderwerpen zoals auto’s of politie te kletsen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: