Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik wil een parodie schrijven maar ik weet niks

Beste lezers,

Vanmorgen zat ik naar het liedje Tranen Gelachen van Guus Meeuwis te luisteren en dat liedje gaat dus, althans volgens Wikipedia, en ik citeer – “hoe goed het voelt om af te spreken met vrienden van vroeger.” Nou heb ik geen vrienden van vroeger die ik nog regelmatig spreek. Maar ik heb wel denkbeeldige vrienden van vroeger die ik nu dus weer heb teruggevonden. Dat was in 2020, aan het begin van de COVID-crisis, toen kwam mijn vader op een dag aan met een bak met daarin allemaal oude tekeningen van mij die ik al kwijt was sinds like, de brugklas, en toen vond ik mijn oude verhalen weer terug en ontdekte ik allemaal oude personages van mijn verhalen, zoals Cyril, Donnie, etc. Ruim een aantal maanden later vond ik ook het liedje Als ik jou zie van Aukje Fijn weer terug, maar daar gaat dit blogje niet over!

Maar doordat ik die oude karakters weer terugvond dacht ik: “Zal ik nieuwe verhalen met ze gaan verzinnen die zich in het nu afspelen?” en toen moest ik ook zo nodig een knuffel hebben van mijn vroegere denkbeeldige vriend Joshua, dus toen vroeg ik aan mam of ze er een voor mij kon maken, maar dat duurde, en duurde, en duurde. Dus toen heb ik maar een keer toen ik naar Nijmegen ging met mijn tante een knuffel gekocht en die Joshua genoemd! Zo gezegd zo gedaan! (Ik ging toen met mijn tante naar de stad om naar de bios te gaan naar de film Trolls Wereldtour!)

Een van de tekeningen die ik terugvond, deze is van Joshua!

Toen ik die knuffel van Joshua had gekocht, had ik al mijn karakter Donnie Smits en zijn vrienden herontdekt, maar ik had er nog geen knuffels van, dus toen had ik op een nacht een droom van een anime-versie van Donnie Smits, en een paar dagen later, zat ik naar knuffels te kijken op Bol.com en zat ik na te denken over een serie waar een vriend me ooit over vertelde lang geleden, een serie waarbij de hoofdpersonages landen waren die waren gepersonificeerd als mensen. En toen kreeg ik een resultaat; een knuffel die het land Amerika moest voorstellen, ik was eigenlijk op zoek naar het karakter Italië, maar ja. Je moet een gegeven zoekresultaat niet in de bek kijken, en toen had ik stiekem die knuffel besteld. Uiteindelijk heb ik het wel aan mijn ouders opgebiecht en mocht ik m houden! En begin dit jaar heb ik een nieuwere Donnie Smits knuffel gekocht!

Donnie en zijn vrienden! Van Allen heb ik nu knuffels!

Cyril en zijn gezin is een interessant verhaal want die had ik al ontdekt voordat de COVID-crisis uitbrak. Al was het in Azië toen wel al aan het broeien. Cyril ontdekte ik namelijk toen een oud-stagiair bij ons bij TriUnity me vroeg waar een bepaald karakter vandaan kwam, en toen zei ik dat die gebaseerd was op een schurk uit Totally Spies, maar dat ik niet meer wist hoe die schurk heette, ik wist alleen nog maar dat de aflevering “Truth or Scare” heette. En dus toen Googelde ik die aflevering en ging ik bij de personages kijken, toen kwam ik een personage tegen dat Cyril Hearsay heette, die ik niet kende, en dat bleek dus die schurk uit Totally Spies te zijn waarmee Likybincity, en dus ook Sims, mee was begonnen, en even later bedacht ik ook dat ik altijd wou dat Cyril mijn vader was en dat ie 5 kinders heeft. En dus toen moest ik een naam verzinnen voor een van zijn zoons (nou ja, een realistische naam althans.) De achternaam had ik al, Hearsay (want achternamen worden meestal van vader op kind doorgegeven), maar nu nog een voornaam. Ik keek naar mijn eigen naam, Luc, maar ik vond Luc Hearsay, niet echt mooi klinken, Luca Hearsay klonk al beter, en toen ben ik uiteindelijk maar bij Lucas uitgekomen. En omdat ik Lucas Hearsay zo cool vindt, wil ik nu ook Lucas genoemd worden! En toen heb ik er ook nog allerlei andere dingen bij bedacht zoals die wietkwekerij en dat Cyril een badkamerdief is en zo!

Tadaa! Cyril Hearsay!

En nou wil ik dus een parodie gaan schrijven, over dat ik mijn verhalen weer terug heb gevonden, maar ik weet geen goede tekst. Zouden jullie graag suggesties willen achterlaten in de reacties?

Natuurlijk heb ik nog meer verhalen herontdekt van vroeger, die ik in de Sims heb gemaakt! Maar deze drie waren de belangrijkste!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik wil heel graag deze knuffel kopen! Maar daarvoor moet ik nog wachten tot oktober! En ik heb ook al geen mooie naam voor die knuffel! Laat een naamsuggestie achter in de comments!

Advertentie

2 gedachten over “Ik wil een parodie schrijven maar ik weet niks”

  1. Naamsuggestie: Spooky Sue
    Wat ik me afvraag, hoe kun je een parodie schrijven op een zelfverzonnen verhaal. Is het niet meestal zo dat je een parodie maakt op de tekst van iemand anders? Of wil je een tekst maken op de muziek van Guus Meeuwis?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: