Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik heb nu ongelooflijk last van nostalgie naar 2010 (en andere periodes)

Beste lezers,

Vanmorgen lag ik muziek te luisteren toen ik opeens terug moest denken aan drie periodes uit mijn leven, namelijk 2010, 2015 en de periode waarin ik bij het logeerhuis zat. En dan vragen jullie je af: “Luc, waarom denk je daaraan terug, je bent toch altijd iemand die naar het heden en de toekomst kijkt?” Dat is niet waar. Ik ben (naast een hoop andere dingen) ook amateur-historicus. En wat doen historici? Juist, die kijken naar gebeurtenissen van het verleden, en ik ga me in dit blogje richten op mijn eigen verleden.

De eerste periode waarnaar ik nostalgie heb, zo rond 2010, begon toen ik Rabbids Go Home ging spelen. Later ontmoette ik ook een meisje bij mij in de taxi die dat spel deed en je kon toen al raden wat er gebeurde, ik had er een nieuwe vriendin bij! Ook luisterde ik in die periode veel naar Nederlandstalige muziek, van Guus Meeuwis tot Aukje Fijn. Ik luisterde veel Nederlandstalig! Ook verzon ik in deze periode veel avonturen over team Salsa Tequila (het vriendengroepje van Luc Nefario in Likybincity, zie foto hieronder!) Cyril Hearsay was ik toen helaas even vergeten! Wat, ik had al in geen jaren geen meer Totally Spies gezien, dus wat wil je dan?

De tweede periode waarnaar ik nostalgie ervaar was een periode eind 2014/begin 2015. Toen zat er namelijk een stagiair bij mij op school die heel goed met mij mee kon gaan in mijn verzinwereld. Zo hadden wij het vaak over de Mametchi’s die dronken worden van koffie en daarom alle koffie van de aarde willen jatten (stelletje zuiplappen!). Ik had het met hem ook vaak over GTA V\ wat toen nog een goed spel was in plats van een uitgemolken stuk rotzooi! Ook was de setting van Likybincity toen anders; de setting was namelijk aan de ene kant in de “mainline” verhalen, Los Santos uit GTA, en aan de andere kant, in de spin-off “De wereld van Aukje!” (die had trouwens een heel leuke intro song!) was het Nederland in het algemeen, en de regio Nijmegen in het bijzonder! Ik verzon toen dus ook verhalen over Aukje van Hees! Ook wou ik toen hacker worden! En nu ben ik bezig met een cursus programmeren! Dat is de eerste stap!

Het stadsbeeld van Los Santos uit GTA!

De derde periode waar ik het vandaag over wil hebben is de periode waarin ik bij het logeerhuis “Comeback” zat! Hoewel het achteraf toch leuk bleek te zijn, was het altijd een drama om mij ernaartoe te krijgen! Want ik wou liever de Sims spelen! Tja, achteraf is het altijd makkelijk praten! Een keer mocht ik een activiteit plannen en toen heb ik ervoor gekozen om de Disneyfilm Inside Out te kijken! Nu zou ik waarschijnlijk kiezen om met de logeergroep naar Rotjeknor te gaan, of een dagje Mokum, of naar Restaurant MoushMoush waar ze lekkere kebabs hebben! En ik had ook twee groepsgenoten waarmee ik het heel goed kon vinden, een heette Freek en toen had ik net een knuffelvosje/Pokémon die ik ook zo genoemd had! En een andere heette Lucas, maar ja, ik had Cyril toen nog niet herontdekt, en dus ook nog geen Lucas Hearsay! Was dat wel het geval…. dan zou het voor de groepsleiding wel eens heel verwarrend kunnen zijn, want ik noem mezelf nu ook Lucas! Maar zoals ik al zei, achteraf is makkelijk lullen! Die logeerhuizen zijn trouwens nu failliet en dat komt door COVID-19!

Mijn knuffel Lucas! Zal ik die meenemen naar Kaapverdië?

Ik hoop dat Jullie nu snappen wat ik zo leuk vond aan die periodes!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Onze kat Milky, die al maanden zoek was, is TERUG! Iedereen is nu zo opgelucht bij mij thuis! Nu moet hij alleen nog even aansterken! Maar we hopen dat hij snel weer de oude wordt! Voor als jullie m nog niet gelezen hadden; mijn parodie over Milky!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: