Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat is Cachupa?

Beste lezers,

Gisteren ben ik met mijn ouders uit eten geweest (gewoon op het resort hoor!) bij een traditioneel Kaapverdisch restaurant. En dan vraag je je af: Wat is dan traditioneel Kaapverdisch eten Lucas? Nou, de Kaapverdische keuken lijkt heel erg op de mediterrane keuken, Ook wordt er in de Kaapverdische keuken veel gebruik gemaakt van vis en andere zeevruchten. Ik heb veel lekkere dingen gegeten. Maar een ding wat er echt uitsprong was de cachupa; oftewel het nationale gerecht van Kaapverdië!

Het onderste is de Cachupa! Op het eerste gezicht lijkt het op een maaltje uit de Gulag, maar het was erg lekker!

Cachupa is eigenlijk een stoofpotje wat bestaat uit mais, bonen of zoete aardappelen, aangevuld met groenten, ui en kruiden en vlees of vis. Er bestaan twee varianten van dit gerecht; namelijk cachupa pobre die alleen de basis bevat, en cachupa rica met wat meer ingrediënten. Er zaten vooral veel bonen in bij mij, wat ik niet erg vond. Ik vond bonen heerlijk. Ik eet tijdens deze vakantie iedere ochtend een Engels ontbijt waar dus ook witte bonen in tomatensaus bij zitten! Vanmorgen had ik er een met extra veel vlees! Lekker!

Na de cachupa, wat mijn voorgerecht was, had ik een soort kebabspies! Die was ook lekker, er zat alleen wel broccoli bij *kots*, die mocht mijn moeder dus hebben! Maar die kebabspies was sowieso al te veel! Daarna had ik nog twee bolletjes stracciatella ijs, en daarna was het klaar met eten!

Vanavond gaan we trouwens Italiaans eten!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Klik hier, dit is geen Wereldbol of een andere trollsong! Gnignigni!😈

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: