Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom denken mensen dat vroeger alles beter was?

Beste lezers,

Ik heb een vraag aan jullie, denken jullie soms dat het vroeger beter was? Ik wel, en als mensen dan vragen ” Wat bedoel je met vroeger, Lucas?” dan zeg ik heel vaak of de eerste drie jaar op de Middelbare school, (toen mijn klas nog een cohesie was van voornamelijk gamers en andere geeks), of 2010 (daar hoef ik de reden niet voor uit te leggen.

2010 belde, zew willen je knuffel terug!

Maar even terug over die eerste drie jaar op de middelbare school. die waren gewoon geweldig. Ik had toen net Sims ontdekt (daarvoor speelde ik escape the room-games) en iedereen (nou ja, de meesten) was geïnteresseerd in mijn verhalen en vonden ze ook nog leuk. Vooral in het derde jaar toen er een jongeman op onze school stage liep waarmee ik (en de rest van de klas) het heel goed kon vinden. Zo had ik het met die knakker vaak over GTA V, wat toen een hype was onder middelbare scholieren (voornamelijk jongens). En over mijn nieuwe zelfbedachte “tv-show” De Wereld van Aukje (wat een spin-off was op mijn reguliere Likybincity/Sims-verhalen, die zich richtte op het leven van Aukje van Hees in Nederland, in plaats van de VS zoals de reguliere Likybincity-verhalen, jammer dat ik daar later niks meer mee heb gedaan! Maar misschien komt dat nog in de toekomst! De Wereld van Aukje had tenminste een leuke introtune die nu voortleeft als Lucas Hearsay’s trollsong!)

Oh ja, in het derde jaar van school wilde ik ook graag hacker worden, ik had zelfs een heus hackersalias en ik deed ook alsof ik hacker was. En nu doe ik een programmeercursus….. (Hmmm, coincidence? I think not!) Aleen besloten mijn klasgenoten me een keer te plagen omdat ik ze steeds spamde en het grapje zat waren, en toen stopte ik met hun spammen. En even later gingen ze mij spammen door me in te schrijven voor allerlei nieuwsbrieven! Tja, toen zag ik dat als pesten, terwijl het eigenlijk een onschuldig (maar naar) plagerijtje was. Maar als puber denk je natuurlijk nog niet zo genuanceerd als ik nu als 23-jarige.

Ook had ik met een paar vrienden/klasgenoten een karakter bedacht genaamd Inspector Stoephoer (zeg maar een oversexualized parodie op Inspector Gadget! We hadden zelfs het deuntje geparodieerd!) Ook hadden mijn klasgenoten toen plannen wat ze zouden doen als ze Nederland hadden overgenomen en het gingen regeren! Daar is tot nu toe niks van terecht gekomen, en dat is maar goed ook, want die plannen waren echt maf (maar niet zo maf als de plannen van Cyril Hearsay in de Club van Wijchenaren!)

Het is wel jammer dat het jaar daarna mijn ex kwam en alles toen zo bergaf ging en zij mijn “shine” van populariteit stal, maar ja, zo gaat dat nou eenmaal. Zij was nieuw en ik zat al een paar jaar op school, en tieners/jongeren hebben volgens een user op Tweakers de aandachtsspanne van een labrador-pup want -en ik citeer- “zodra er ergens anders iets glinstert, lawaai maakt en aandacht trekt, zijn ze zo weer vertrokken”. En ik en mijn klas waren geen uitzondering daarop.

Maar afijn, de eerste 3 jaar van mijn middelbare school waren leuk, en ze zouden nog leuker zijn als Tess, Gladion, Terrence en Aukje er waren. Maar ja, dat zijn verzinkarakters en zulke mensen bestaan niet IRL! Ook al is Aukje wel gebaseerd op een echt persoon!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Over de middelbare gesproken, de reden waarom ik altijd zo schreeuwde (ik probeer daar nu wat meer op te letten) is omdat het altijd heel erg lawaaiig was in de klassen op mijn middelbare school! En als ik dan iets wilde vragen aan de leraar dan moest ik gaan schreeuwen om boven het geouwehoer van mijn klasgenoten uit te komen, wat vaak ging over voetbal en “politiek” en met politiek bedoel ik hier opmerkingen over hoe goed Wilders en Trump wel niet waren, nou zat ik met veel Limburgers op school en volgens een begeleider hier bij TriUnity is de PVV nogal geliefd in Limburg dus….. Maar gelukkig is mijn werk in het linkse Havana aan de Waal (Nijmegen).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: