Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Gisteren is Moose overleden!

Beste lezers,

Gisteren is mijn hond Moose overleden! Ik vond het best jammer, maar ik zou het jammerder vinden als ik bijvoorbeeld een pluche kwijtraak of een van mijn elektrische apparaten naar de filistijnen gaat. #weeblife Maar ik vind het wel erg en daarom schrijf ik dit blogje als eerbetoon aan Moose!

Mijn leukste herinnering aan Moose is toen hij nog heel jong was, toen hadden mijn ouders namelijk een foto van hem met een van mijn knuffels gemaakt met daaronder de tekst “Vandaag ben jij mijn knaag!”. De foto heb ik helaas niet meer, maar die foto staat in mijn geheugen gegrift.

Sowieso kon Moose echt knagen. Zo had hij een keer een batterij te pakken gekregen waardoor hij een litteken op zijn tong kreeg. Een zwart plekje. Van dat spul wat in batterijen zit (Ik weet de naam ff niet). Ook had Moose een keer een schaar te pakken gekregen en had ie de ogen eraf geknaagd. Heel onhandig, want waar moest je dan je vingers in steken om te knippen. Ook jatte Moose altijd de brownies (of andere baksels met chocolade) van tafel als die stonden af te koelen. Want dat vond ie heel erg lekker, waardoor in het vervolg mijn ouders alleen nog als we cake gingen bakken, kruidcake of vanillecake gingen bakken. (Althans ik denk dat dat met Moose te maken had!). Ook knaagde Moose eigenlijk op al mijn knuffels in die tijd, waaronder mijn knuffelkat Purretje (die nu een relatie heeft met mijn Meowth, maar daar gaat dit blog niet over), waardoor Purretje dus nu een paar plekken gerepareerd heeft gekregen met een oude theedoek. Vandaar dat wij Purretje altijd “Lapjeskat” noemen.

Veel mensen weten dit niet, maar Moose was origineel bedoeld als hulphond voor in het verkeer. Ik had vroeger namelijk moeite met oversteken. Maar omdat ik liever tijd doorbracht met de “echte” beste vriend van de mens; namelijk de computer, werden die hulphondtrainingen afgezegd. Over dat beste vriend en computergrapje; nu is het zelfs nog erger dan toen, er zijn hele volksstammen die vergroeid zijn met hun smartphone, eigenlijk ook een soort computer! Maar ik krijg binnenkort wel een kettinkje met Moose zijn as erin en kan hij toch nog overal mee naartoe!

Een paar jaar nadat we Moose hadden gekregen, kregen we nog een hond; Muffin, die was bedoeld als verjaardagcadeautje voor mijn broertje en gaat nu nog iedere donderdag mee naar werk!

Moose, we missen je en we zullen je (hopelijk) nooit vergeten! En als eerbetoon aan jou ga ik (waarschijnlijk) van het weekend brownies bakken!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Volgende week is het Black Friday en ik ga dat vieren door EN een nieuwe pluche en een nieuwe tablet te kopen!

Advertentie

6 gedachten over “Gisteren is Moose overleden!”

 1. Hoi Luc
  Mooie herinneringsblog aan lieve Moose
  moest ook wel even lachen om zijn ondeugende streken.
  We zullen hem missen.
  Groetjes van Oma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: