Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom het woord originaliteit niks (meer) voor mij betekent

Beste lezers,

Vanmorgen zat ik met mijn neef te appen en toen zei hij dat mijn nichtje weer op vakantie was. Ik vroeg waarheen en toen zei mijn neef dat ze naar Aruba op vakantie was. Ik dacht: “Alweer?!?” en toen zei ik tegen mijn neef of ze geen originelere vakantiebestemming kunnen verzinnen. Volgens mij gaat iedereen in deze tijd van het jaar naar Aruba. Aruba is inmiddels voor mij net zo’n originele vakantiebestemming als Frankrijk of Spanje!

En dat brengt mij op het volgende: Toen ik op de middelbare school zat, toen schreef ik ook altijd verhalen, en steeds kreeg ik te horen dat ze “onorigineel” waren. Ja, het uiterlijk van de karakters heb ik misschien van anderen geleend. Maar de verhaallijnen, de gebeurtenissen waarom een verhaal DRAAIT. Die zijn wel origineel. Overigens, de verhalen van mijn klasgenoten waren niet veel beter dan mijn verhalen. Hun verhalen gingen vooral over New Kids-achtige types (met politiek extreme, zowel linkse als rechtse, opvattingen) en waren eigenlijk geen verhalen, maar een opsomming van seksuele gebeurtenissen.Als ik voor iedere keer als ik weer met een verhaal kwam aanzetten en het werd “onorigineel” genoemd een euro zou krijgen. Nou, dan zou ik misschien wel mijn droomhuis “Het Huis van de Toekomst” uit de Sims 3 kunnen laten bouwen in het echte leven! Ze kozen net dat ene puntje uit (de karakters) dat ik niet zelf verzonnen had, omdat ik dus door hun mijn creatieve “flow” een beetje kwijt was, en gingen daarover azijnzeiken. (Tegenwoordig hebben we een woord voor dat soort lui, mierenneukers!) Tegenwoordig bedenk ik mijn karakters wel weer zelf!

Zoiets zou ik dan kunnen kopen!

Dat is voor mij de reden dat het begrip “originaliteit” aan hevige inflatie heeft blootgestaan. Of, zoals een quote op Tweakers een keer zei (hij ging over het woord innovatie maar is hier ook goed op toepasbaar, dus ik heb m een beetje aangepast:”Bij mij lijdt het woord originaliteit aan hevige inflatie.Een klasgenoot is de eerste die beschrijft in een verhaal hoe eem vrouw wordt genomen van de voorkant EN de achterkant? Origineel! Een klasgenoot schrijft een verhaal waarin de hoofdpersoon (een skinhead) een jongen die er een beetje verwijfd uitziet (meestal gemodelleerd naar mij) in elkaar ramt? Origineel zeg! Ik schrijf een verhaal waarin karakters uit Pokémon die samen in een klas zitten bij het hoofdpersonage van alles meemaken? DAT IS SUPER ONORIGINEEL! Als ik een euro kreeg voor elke keer dat een verhaal van mij uitgemaakt werd voor onorigineel , dan was ik heel rijk.” Tja. Ik had dan ook een vreemde klas, we waren niet voor niet een school voor SPECIAAL onderwijs. En dan zat ik ook nog op het VMBO, en die denken volgens wat ik gelezen heb op Reddit, net wat minder na over hun acties! Ik ben blij dat ik niet naar het ROC ben gegaan, want daar schijnt het net zo erg, zo niet erger, te zijn! Gelukkig vonden de leraren (vooral die van Nederlands en Engels) mijn verhalen wel origineel en tof en creatief gevonden! Vorig jaar sprak ik mijn klasgenoten waarmee ik op de middelbare school heb gezeten weer en toen ik zei dat ik een cursus creatief schrijven deed en romanschrijver wil worden, kreeg ik een vriendelijk: “Succes!”. Dus nu accepteren ze het blijkbaar wel!

Eigenlijk zou ik mijn leraren een keer een videoboodschap moeten sturen, over waar ik nu zit en waar ik nu mee bezig ben! En nu bij TriUnity vinden mensen mijn verhalen wel allemaal heel tof en creatief (over de karakters heb ik tot nu toe ten minste nooit iemand gehoord!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Terwijl ik vanmorgen dus met mijn neef aan het appen was! Ontstond bij mij ook de vraag waarom zoveel mensen houden van kamperen! Ik ben zelf namelijk geen kampeerliefhebber, en mijn ouders ook niet! Volgens de site van Quest kwam het hierop neer: Veel mensen houden van kamperen omdat het “primitiever” is dan gewoon het dagelijks leven (Ik zou persoonlijk zelf nog geen dag zonder mijn elektronica kunnen!), omdat het zogenaamd gezelliger is, en omdat je in de nabijheid van de natuur zit! Ja hee, dat laatste kan ook gewoon in een luxe blokhut MET WiFi!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: