Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik heb zo’n zin in Kerst! (en een flashback naar een uitje met Zeefscheef)

Beste lezers,

Over een paar weken is het Kerst en mijn ouders zijn al met de voorbereidingen bezig! Normale mensen beginnen daar pas mee op 6 december, als de Sint het land uit is! Maar wij hebben sinds mijn 12e een nieuwe traditie op 5 december! De kerstboom zetten! Sinterklaas doen wij niet meer aan omdat ik er op mijn 12e te oud voor was geworden en omdat het anders een zeer spannende periode zou worden (toen kon ik nog niet zo goed met stress omgaan als nu! Nou ja, nu kan ik het iets beter.)

Maar mijn ouders zijn dit weekend dus naar Hoorn, om onder andere inkopen te doen! En volgende week vrijdag gaan ze naar Berlijn Düsseldorf om naar de kerstmarkt te gaan en nog meer inkopen te doen! (Hoe kom ik op het idee dat kerstmarkten alleen in Berlijn plaatsvinden?) Dit voorjaar ga ik trouwens wel naar Berlijn! Ik ben die reis al aan het plannen (met een beetje hulp van een stagiaire bij TriUnity!)

De familie Hearsay-Nefario!

Verder moest ik vanmorgen ook denken aan toen ik met een vriendin van me, Zeefscheef, naar Rotterdam ging. Nog niet zo lang daarvoor had ik iets heel kuts meeegemaakt! Het was namelijk uitgegaan met mijn ex! Niet lang daarna (nadat het uit was met mijn ex) kwam ik mijn oude taxichauffeuze uit 2010 tegen op het station, toen ik een dagje naar Den Haag ging met school! Zij herkende me en toen ze wegging en ik de trein instapte wist ik het 100% zeker! Ik word weer zoals ik toen was met de verhalen van toen en de muziek die ik toen luisterde, Maar met de hobby’s van nu want ik wilde wel gewoon blijven Simsen (Nu ben ik zelfs een stap verder gegaan, want ik heb de twee meest iconische Likybincity-families van toen, de Hearsays en de Nefario’s, gecombineerd tot een gezin!) En dat tripje naar Rotterdam met Zeefscheef onderstreepte dat alleen maar. Want toen we naaar Rotterdam vertrokken waren vroeg ik aan Zeefscheef wat Fouradi was, want daar had ik iets over gelezen op Tweakers. Zij zei dat het een of andere rapgroep was en toen had ik een paar liedjes in mijn lijst gezet, en wilde ik gaan luisteren. Maar tot mijn grote schrik was ik mijn oortjes vergeten. Nu zou dat een grote ramp zijn, maar toen kon ik er wel mee dealen!

Aukje Fijn! (Bron: de clip van Als ik jou zie)

Een paar weken later herontdekte ik Aukje Fijn, met het liedje Wereldbol! Als ik jou zie (het liedje wat die taxichauffeuze altijd draaide in haar bus) had ik (helaas) toen nog niet herontdekt, maar toen ik die herontdekte in 2020 stond ik wel verschrikkelijk te juichen, net zo hard als een voetbalfan die op tv ziet dat zijn favoriete club heft gewonnen, want zo voelde het voor mij: Een overwinning op een kutperiode en de invloed die mijn ex had op mij. Het zou kunnen dat ik die ex (en de rest van mijn klasgenoten) ooit nog een keer tegenkom in een winkel, want volgens Tweakers, en ik citeer: “massaal mensen in VMBO laten kiezen voor “Economie”, waar die lui geweldige ideen bij hebben maar wat neerkomt op enkel voor winkelbediende opgeleid te worden. Er gaapt een flink gat tussen de verwachtingen die die lui hebben (“Lekker dealen en dan op je 25e huisje boompje beestje kunnen kopen”) en de realiteit: in een veel te grote vijver vol veel teveel vissen hopen op die hengel, en al weet je een baan te krijgen, nul baanzekerheid en zeer scheve arbeidsverhoudingen (want na jou 100 anderen etc).” Of op de reunie, waarbij de rest dan allemaal of werkloos met een uitkering thuis zit, of in een winkel werkt, of in een animatieteam zit op een camping (voor de jongens dan, de meesten wilde “iets in de sport” gaan doen! Maar no way dat ze hun droom van profsporter waar konden maken). En dat ik dan een succesvolle auteur ben met een paar bestsellers op mijn naam! Dat zou de ultieme wraak zijn voor het gepest wat ik 2 jaar lang van hen heb moeten ondergaan!

Trouwens, dat uitje naar Rotterdam was het laatste uitje wat ik tot nu toe met Zeefscheef gemaakt heb!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ook heb ik in die tijd mezelf weer gevonden door middel van Arjen Lubach, die leerde mij hoe ik satire moest gebruiken en voor mezelf op te komen! Daarom noem ik Arjen Lubach ook wel “mijn leeermeester”, een titel die hij trouwens moet delen met een schurk uit Totally Spies die ook de titel “vaderfiguur” heeft!

Advertentie

2 gedachten over “Ik heb zo’n zin in Kerst! (en een flashback naar een uitje met Zeefscheef)”

  1. Ondanks dat ik denk dat je toch wat te zwart wit denkt over de kansen in de middenstand vind ik het een leuke blog.
    Vroeg me wel af waarom je junzo’n zin in kerst hebt. De titel doet heel anders vermoeden dan het werkelijke onderwerp van je blog…. Krijgen we in het volgende blog nog meer inzicht in je kerst-zin?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: