Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wie is Joshua, mijn beste vriend?

Beste lezers,

Vandaag is het Eerste Kerstdag en ik val meteen maar met de deur in huis! Ik ga helemaal NIKS doen vandaag! Nou ja, naast wat lezen en Simsen en zo dan. Ik ga vandaag gewoon lekker chillen.

Dat is weer eens wat anders dan andere jaren; want voorhen waren de twee kerstdagen altijd heel druk. Ik moest namelijk van de ene verjaardag naar de andere. Mijn oudoom is jarig in deze periode, evenals mijn neef en mijn opa, op 2e Kerstdag. Maar gelukkig hoef ik vandaag niet naar de verjaardag van mijn oudoom en kan ik dus gewoon thuis chillen. Dat was vroeger wel anders! Misschien komt dat doordat ik volwassen ben geworden?

En dan nu het hoofdonderwerp van dit blogje: Joshua. Ik heb gisteren namelijk een nieuwe knuffel gekregen die nog meer lijkt op Joshua zoals ik m vroeger tekende. En nou vraag je je af: Wie is Joshua? Nou dat ga ik uitleggen.

Joshua Nefario is geboren op 18 december 1995 in Rotterdam. Hij is de zoon van Mario Nefario en Erin Kennedy. Joshua heeft ook nog een jonger zusje, Lillie, waarmee hij het best goed kan vinden. Hoe lang Joshua en ik al vrienden zijn? Al sinds 2008, maar helaas vergat ik Joshua toen ik 9 of zo was en heb hem pas in 2020 weer teruggevonden. Dat vind ik jammer, want ik had het laatste halfjaar van de middelbare school heel erg zo’n vriend als Joshua kunnen gebruiken.

Joshua’s hobby’s zijn gamen (en dan verschillende games, van Call of Duty tot SimCity en Cities Skylines tot Super Mario tot Pokémon tot de Sims, van alles!) koken, geschiedenis, naar de stad gaan met zijn vrienden en avonturen beleven.

Ook is Joshua erg militaristisch, maar dat komt eigenlijk alleen naar boven als hij boos of onzeker is. Zo wilde hij tijdens de Coronacrisis en zogenaamde “militaire lockdown” waarbij iedereen binnen moest blijven en alleen militairen naar buiten mochten om o.a. voedsel uit te delen en mensen dood te schieten die buiten kwamen. Ook wilde hij in die tijd een dictator in plaats van Mark Rutte, zelfs mijn ex van mijn tijd op de Werkenrodeschool vond hij toen een betere leider van Nederland dan onze Mark. Maar misschien kwam dat omdat hij die meid alleen kende door mijn levensverhaal en haar zelf nooit gezien had. Ook wilde Joshua iun die tijd dat de dienstplicht weer werd heringevoerd en dan naar Russisch model (vooral de ontgroeningen) want “dat zou mensen harden”. Gelukkig ligt de coronacrisis (of ten minste de ergste dingen) achter ons en is Joshua’s militarisme er met de coronamaatregelen vandoor gegaan.

Joshua’s lievelingsmuzieknummer is België van het Goede Doel! Dat nummer heeft hij ooit een keer van mij gehoord en hij vond het zo awesome dat het zijn favoriete nummer is geworden. Ook De Bom van Doe Maar vindt hij een leuk nummer. Qua eten lust Joshua eigenlijk alles wel, maar hij vindt van die mini pizza’s toch wel echt heel lekker! En gourmetten doet hij ook graag!

En dan nu zijn naam: Wat betekent de naam Joshua eigenlijk. Volgens een namensite op internet is Joshua een Engelse naam en betekent ‘Jahweh is de redding’. De naam is afkomstig van het Hebreeuwse ‘Yehoshu’a’. Dit is afkomstig van de stammen ‘yeho’, dat verwijst naar de Hebreeuwse god Jahweh en ‘yasha’’ dat ‘redden’ betekent. De naam Joshua betekent dus ‘Jahweh is de redding’. Dit is eigenlijk wel passend want Joshua heeft mij en mijn verzinwereld “gered” van het bewind dat mijn ex op mij toepaste en wat nog tot 2019 doorgerwerkt heeft in mijn leven. Pas toen ik mijn oude verhalen (waaronder de verhalen met Joshua) herontdekte in 2020 tijdens de eerste lockdown. Toen pas heb ik mijn ex een beetje een plekje kunnen geven.

Maar vinden jullie Joshua een passende naam voor dit personage? Laat jullie antwoord achtr door te stemmen op de poll!

En voor ik het vergeet; hier is een plaatje van Joshua vroeger!

Hij is best goed opgedroogd! Vinden jullie niet?

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Gistren was mijn kersthit die ik op het blog had gepost Flappie, daarom nu….. Het Antwoord van Flappie! PAS OP: Hij kan een beetje grof zijn!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: