Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik moet even een frustratie kwijt…

Beste lezers,

Gisteren was tweede kerstdag en het was best gezellig. We hadden een heel lekker kerstdiner, met konijn en stoofperen, en ham, etc. En als nageret een chocolade-ijstaartje.

Die stukjes bovbenaan zijn het konijn!

Maar gisteren zeiden mijn ouders ook dat we naar Düsseldorf zullen gaan morgen, en ik heb mijn laatste uitje van 2022 al gehad, weet je nog? Met mijn tante naar Amsterdam! En dan komt er nog een uitje in 2022, dat hadden we niet afgesproken en zeker niet naar een stad terwijl ik al een knuffel op het oog heb die ik wil bestellen voor Januari!

Ik ben nu oprecht als ik zeg dat ik liever morgen op de Mookerhei ga wandelen of op de Biesselt. Maar mijn ouders willen iets binnen doen. Want het wordt slecht weer, weet je wat ik zeg? Dan gaan we gewoon spelletjes doen of een film kijken! Maar het moet actief zijn, nou, dan gaan we gewoon in de sportschool sporten (dan doen we de Coopertest! 😜) of een binnenzwembad, mij helemaal prima! Zolang we maar niet naar een stad gaan met een Nedgame/GameStop oid. Een vreetschuur? Prima, maar geen gamestore.

Ik had zelfs het uitje wat ik eigenlijk voor 6 januari had gepland met een begeleider naar morgen proberen te verplaatsen, maar het mocht niet baten, ik werd door mijn ouders op mijn vingers getikt en moest de appjes verwijderen. En toen dacht ik: “Weet je wat, ouders? Ik verhuis naar een militaire kazerne en dan ben ik niet meer afhankelijk van jullie!”. Toen heb ik opgezocht of de dienstplicht in Nederland nog geldig is. Nou, het bleek zo te zijn dat de zogenaamde “opkomstplicht” niet meer gold, maar mensen nog wel de brief krijgen waarin staat dat ze dienstplichtig zijn. Toen wilde ik liever dat ik in een dictatuur woonde MET dienstplicht, dan in deze democratie Zonder.

Gelukkig ben ik na wat overleggen met mijn ouders bijgedraaid en heb ik nu erg veel zin om naar Düsseldorf te gaan.

En dan te bedenken dat ik deze rel startte allemaal vanwege een knuffel.

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Gister zat ik tussen het kerstdiner door. Een bezeten wereld te kijken (een geschiedenisserie van de NPO over het interbellum) en daar hadden ze het over zeppelins. Toen moest ik aan het kinderliedje “de Zeppelin” denken wat ik op de basisschool tijdens de middenbouw altijd tijdens muziekles moest zingen! Toen heb ik de Lyrics opgezocht en die krijgen jullie nu gratis van mij!

We voeren met een zucht
Al boven in de lucht
We zaten zo gezellig in het schuitje
En niemand kon ons zien
We hadden pret voor tien
Leve de zeppelin

We voeren met een…
Al boven in de lucht
We zaten zo gezellig in het schuitje
En niemand kon ons zien
We hadden pret voor tien
Lang leve de zeppelin

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: