Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Luc’s Weetjeshoek: namen van chocoladerepen!

Beste lezers,

Gisteren schreef ik dat ik geen inspiratie voor een Luc’s Weetjeshoek, maar vanmorgen zat ik de Reizen Waes aflevering over Pitcairn te kijken en toen ontsproot met mijn vader een discussie over of de naam van de chocoladereep Bounty afkomstig was van het gelijknamige Engelse schip waarop een muiterij uitbrak en de muiters met dat schip uiteindelijk op het eiland Pitcairn aankwamen. Daarom schrijf ik nu een Luc’s Weetjeshoek over de namen van chocoladerepen.

Krijg je hier al honger van?
 • Bounty: De naam van de chocoladereep Bounty komt oorspronkelijk van de term “bounty-eiland” waarmee een tropisch, paradijselijk eiland wordt aangeduid. Daarom ook de slogan “Een stukje paradijs op aarde”. Maar wist je dat het echte Bountyeiland toch echt Pitcairn is. Daar zijn de muiters na de muiterij op de Bounty aangekomen en hebben daar een (zeer gesloten) samenleving gesticht. Dus er bestaat dus echt een Bounty-eiland en dat is Pitcairn! Meer weten over Pitcairn? Kijk dan deze aflevering van Reizen Waes!
 • M&M’s: De naam van M&M’s komt van de achternamen van de twee die de snoepjes als eerste gefabriceerd hebben, namelijk Mars & Murrie. Leuk feitje: De eerste M&M’s deden hun intrede toen WOII nog volop aan de gang was! Ze zijn dus met de geallieerden onze kant opgekomen (Nog bedankt hé, Donnie!). Ze hebben de tijd meer dan goed overleefd!
 • KitKat: Deze reep heette bij de introductie in 1935 Rowntree’s Chocolate Crisp. Pas in 1937 ging de reep Kitkat heten naar een literatuurclub die bijeen kwam in een winkel, de eigenaar van de winkel heette Cristopher Catling. Tegenwoordig is deze reep, naast populair in de westerse wereld, heel populair in Japan. Daar hebben ze namelijk heel veel smaken die wij hier niet hebben!
 • Milka: De naam van deze Duitse chocoladereep betekent eigenlijk gewoon Milch en Kakao. Melk en Cacao dus, het is een afkorting. Hier geldt dus: Less is more.
 • Milky Way: Deze chocoladereep is niet vernoemd naar het sterrenstelsel de Melkweg, maar naar een milkshake die rond de tijd dat deze reep werd uitgevonden populair was. Deze reep is bedacht in 1924 voor de VS en 1935 voor Europa. Waarom die verschillende jaartallen, omdat de repen wezenlijk verschillend zijn. De Milky Way in de VS heeft namelijk karamel en de versie voor de rest van de wereld niet. De VS-versie heet buiten de VS en Canada dan weer Mars, naar de bedenker van de reep.
 • Twix: De naam van deze reep is een afkorting en betekent “twin biscuits”, vroeger heette deze reep Raider in continentaal Europa. Maar die naam is in 1999 veranderd om beter te matchen met de internationale naam. In 2009 is er in Duitsland een retro-editie uitgekomen waarbij de naam weer veranderd was in Raider, dit gebeurde trouwens ook in 2015 in de Benelux.
 • Maltesers: Deze chocoladebolletjes zijn ontstaan in 1937 en de naam komt van “malt” (mout) en “teasers” (plaaggeesten). Oorspronkelijk werden deze chocolaatjes gericht op vrouwen die wilden afslanken, maar later werd de reclame meer gericht op iedereen. Ze worden geproduceerd in Australië.

  Ik hoop dat jullie dit een heel lekker blogje vonden, ik heb nu door dit te schrijven flinke trek gekregen en ga zometeen denk ik wat eten.

  Fijne dag verder,

  Lucas

P.S. Terwijl ik dit schrijf zijn mijn ouders een vakantie aan het plannen naar Disneyland Parijs, ik vind het jammer dat we daar heengaan (ik was veel liever naar Berlijn gegaan) Maar aan de andere kant kan zoiets ook best leuk zijn!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: