Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Luc’s Retrohoekje: Animal Crossing

Beste lezers,

De laatste tijd is Animal Croosing New Horizons heel populair geworden, het is een van de besterkocht Switch-games ooit en ik vind het zelf een leuk spel! Ook al bestaat Animal Crossing al langer dan New Horizons. Voor veel mensen is New Horizons hun eerste Animal Crossing, maar voor mij niet, lees maar!

Animal Crossing: Wild World | Nintendo DS | Games | Nintendo
Animal Crossing Wild World reclame (Bron:Nintendo)

Mijn liefde voor Animal Crossing begon toen ik Animal Crossing: Wild World voor de Nintendo DS kreeg voor mijn 7e verjaardag! Ik wist eerst niet hoe het spel werkte maar al snel kreeg ik het onder de knie, mijn vader vond het ook leuk (en dan vooral het vissen!) Ik vond het in deze periode ook leuk om Animal Crossing video’s te kijken op YouTube (Ja, YouTube bestond toen al, en het was toen, laat ik zeggen, beter dan het YouTube van nu met alle vloggers en influencers! Toen was YouTube nog de plaats voor amateurvideo’s!) En ook ontwikkelde ik een voorliefde voor het karakter “Blaire”, een van de vele karakters in het spel. Later ontdekte ik Sims en ging ik mezelf en Blaire in de Sims maken, maar wat begon als vriendschap werd een serieuze (denkbeeldige) relatie als in liefde!

Blaire - Animal Crossing: New Horizons Wiki Guide - IGN
Blaire!

Op mijn negende verjaardag kreeg ik Animal Crossing: Let’s go to the City voor de Wii! Deze verschilde niet veel van Wild World op een paar andere features na: zoals naar de stad kunnen gaan (daarom ook die naam!) en toegevoegde feestdagen zoals Kerst en Halloween die in Wild World misten! Ik was verzot op dat Wii-spel, vooral toen ik in groep 5 zat, waar ik al impopulair was doordat ik liever met Tamagotchi’s speelde dan met Pokémon zoals mijn klasgenoten! (Nu weet ik dat die twee best samen kunnen gaan, ik heb zelfs een hele fictieve voedselketen bedacht met Tamagotchi’s en Pokémon erin verwerkt, nu ik meer begrijp van biologie!) en Animal Crossing hielp daar niet bij om me populairder te maken, in tegendeel: het verergerde het juist! Maar toch deed ik liever mijn eigen ding dan dat ik met de massa meeging! (Net zoals ik dat nu nog steeds doe!) Nu combineer ik Animal Crossing en Pokémon samen met andere dingen tot een nieuwe soort fanfiction in de Sims! Maar groep 5 was nog altijd leuker dan het laatste halfjaar van de middelbare school, want dat was echt driewerf kut!

Animal Crossing: Let's Go To The City - Nintendo Selects | Games | bol.com
Het hoesje van Animal Crossing: Let’s go to the City (bron:Bol.com)

Een paar jaar later kwam Animal Crossing: New Leaf uit, daar was ik ook heel erg excited over. Maar toen dat spel eenmaal uitkwam had ik alweer een andere game gevonden om mijn creatieve 🥚 in kwijt te kunnen, jawel, het is De Sims! In Animal Crossing New Leaf was een van de nieuwe functies dat je je stadje naar hartelust aan kunt passen door middel van “Public Works Projects”, die mogelijkheid heb je omdat je als speler de burgemeester van je stadje bent in dat spel, ook werd in dat spel een nieuw karakter geïntroduceerd genaamd Isabelle. Die een favoriet is geworden onder de fans van de serie!

En dan komen we bij New Horizons. New Horizons is de meest recente in de serie en is een Animal Crossing die zich afspeelt op een eiland. In dit spel kun je meubels die vroeger alleen binnen geplaatst konden worden nu ook buiten plaatsen om zo je eigen unieke eiland te creëren! New Horizons was aan het begin toen het gelanceerd werd in 2020 (vlak voor de coronacrisis echt losbarstte!) erg kaal. Maar binnenkort krijgt het een update en een uitbreiding, die ik beide wel wil uitproberen!😋 Het is wel de populairste Animal Crossing tot nu toe, want iedereen lijkt het te spelen! (ook al kan dat komen door de Corona en omdat Animal Crossing nu vertaald is naar het Nederlands! Blaire heet gelukkig wel gewoon Blaire! Want als ze dat zouden veranderen dan zou ik echt pislink worden!😂)

Animal Crossing: New Horizons | Nintendo Switch | Games | Nintendo
Animal Crossing New Horizons

Dus hier is mijn geschiedenis van mijn ervaringen met Animal Crossing! Dat was (net als Rabbids Go Home en Paper Mario The Thousand Year Door) een game die mijn jeugd bepaald heeft! Heb jij ook zo’n game en welke is dat? Laat het weten in de reacties!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Ik ga nu weer lekker Animal Crossing doen! Zal ik een Animal Crossing dagboek maken hier op het blog? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: