Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik heb weer een nieuw verhaal!

Beste lezers,

Zonet heb ik een verhaal geschreven (niet voor mijn cursus creatief schrijven by the way) waar ik best trots op ben. Het is best politiek getint met veel verwijzingen naar de huidige problematiek, maar wel heel leuk. Ik hoop dat jullie het ook een leuk verhaal vinden. En dat jullie in de reacties achterlaten wat je ervan vond.

Hier is het verhaal:

Het heet “Donnie vs. de Leeuwenpartij”

2021

Donnie Nefario is een 21-jarige jongen uit Nijmegen die sympathiseert met de ideeën van de LP (Leeuwenpartij), een nieuwe politieke partij die iets aan de vervuiling, en het sociale onrecht  en COVID-19 wil doen. Hij helpt een dader van een aanslag op een chemische fabriek ontsnappen en komt in contact met diens zus, Eline de Leeuw, de oprichtster van de Leeuwenpartij. Door hun relatie komt hij nog dichter bij de LP te staan.

Donnie’s vader, een uitvinder, is het daar niet mee eens, evenals zijn opa. Zij zien de daders als terroristen en de LP als een onrealistische partij. Opa, die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, vindt de LP op een gegeven moment “nog dommer dan de VVD” (de belangrijkste regeringspartij). Donnie’s broer Lucas is te druk aan het puberen om zich echt met de politiek bezig te houden, en Jennifer, de jongere zus, is te klein.

De situatie escaleert, en op een gegeven moment plegen onbekende daders een aanslag op LP-lijsttrekker Stefan Jacobs. Jacobs overleeft de aanslag en wordt zelfs een martelaar waardoor de aanhang nog verder groeit, zelfs in de Randstad waar de LP zelf niks mee heeft. Kort daarop springen in de ijskoude winter 2021-2022 de gasleidingen, waardoor heel Nederland in de kou zit. De VVD en het CDA en D66 , die al worden verdacht van de aanslag op Jacobs, krijgt de schuld van de bomaanslag op de gasleidingen. De onvrede neemt toe en de regering van Mark Rutte treedt af. Bij de daaropvolgende verkiezingen krijgt de LP de absolute meerderheid en wordt lijsttrekker Joshua Isimo premier, die het koningshuis afschaft en de ” Grote Democratische Volksrepubliek Nederland” uitroept, waarvan hij president wordt, en plannen maakt om, na België en Luxemburg te hebben geannexeerd, de rest van de EU te veroveren. Zijn droom is namelijk niet een communistische heilstaat, maar een doorstart van het Derde Rijk, het Vierde Rijk!

2026

Na vijf jaar LP is niet iedereen hier even blij mee, zeker niet in de “Geannexeerde Gebieden” en de rest van het bezette Europa. Joshua regeert nu vanuit Londen en de persoonlijke vrijheid wordt sterk aan banden gelegd. Zo is er een algeheel rookverbod ingevoerd, wordt iedere vervuiling streng bestraft, en wordt de jeugd op scholen geïndoctrineerd dat het platteland ” goed” is en steden slecht en is iedereen verplicht tot een dagelijks ” knutseluurtje”  waarin ze verplicht moeten handwerken. Computers zijn er alleen nog om  alles vast te leggen, en niet meer voor privédoeleinden, waardoor het Comité voor Staatsveiligheid de controle op de burgers verder verstevigt. Zo is iedereen verplicht een “persoonsplaatje” bij zich te dragen. Bij het in- en uitstappen registreert de chip de reis, waarna aan het eind van de maand een rekening in de brievenbus valt voor de gemaakte reiskosten. Sigaretten zijn verboden en worden alleen nog op de zwarte markt verkocht, voor 800 roebel per stuk. De verkiezingen zijn uitgesteld om alle veranderingen te kunnen doorvoeren.

Donnie en Eline wonen inmiddels samen, en ook Lucas is het huis uit, hij is gevlucht naar de Verenigde Staten. Jennifer is nu een middelbareschoolleerling. Een aantal incidenten doet hen twijfelen aan de LP-regering. De vader van Donnie en Lucas is ontslagen van de universiteit en aangesteld in een veel minder belangrijke functie, omdat de LP een hekel heeft aan intellectuelen en steden. Hierdoor heeft hij ook meteen zijn pc moeten inleveren, omdat de regering het gebruik van sociale media en internet wil terugdringen, om internet- en gameverslaving bij jongeren te voorkomen, en daarom slechts computerbezit toestaat voor degenen die er een nodig hebben voor hun werk, eigenlijk alleen hooggeplaatste ambtenaren dus, de rest van het land krijgt een in Noord-Korea geproduceerde “iPad” waarmee ze op het intranet van het “Kwartel” kunnen, wat geheel door de communistische staten gecontroleerd wordt. Volgens vader Nefario is de ware reden achter het ontslag dat hij een intellectueel en dus  “tegen”  de LP is en in het verleden ook aan acties tegen de LP en de sympathisanten van deze partij heeft deelgenomen. Zijn functie wordt nu waarschijnlijk bekleed door iemand die politiek “zuiver” is. Er wordt gesuggereerd dat bij de meeste belangrijke functies de oude garde wordt “weggezuiverd” ten gunste van LP’ers. Een paar honderdduizend mensen zitten in ‘heropvoedingskampen’ en de grenzen zitten potdicht, behalve voor reizen naar landen die deel uitmaken van het ” Kwartel”, ofwel, naast Nederland zijn dat Rusland, Cuba, Noord-Korea en China. Met vakantie gaan mag alleen nog maar in een door de regering goedgekeurd vakantiecentrum in eigen land of een land dat deel uitmaakt van het “Kwartel” . De regering eist daarbij dat iedereen lid wordt van een vereniging (het liefst de knutselvereniging), en iedere vereniging wordt uiteraard gecontroleerd.

Lucas helpt zijn opa de verwarming hoger te zetten (17 graden is het maximum in verband met energiebesparing, en de thermostaten zijn verzegeld), maar het wordt bij controle ontdekt en voor straf gaat de thermostaat twee weken op 14. Als opa longkanker oploopt weigert men hem te behandelen omdat 75-plussers geen recht meer hebben op ziekenhuisbehandeling, en raadt men hem aan contact op te nemen met een “Algemeen Centrum voor Euthanasie”. De moeder van Jennifer’s beste vriendin is zwanger van een vierde kind, en moet volgende de nieuwe regels dit kind afstaan tenzij ze 25.000.000 roebel aan de staat betaalt. Dan mag ze het kind houden, althans tot het vijf jaar is.

Jennifer besluit te helpen door een deel van opa’s illegale rookwaar op de zwarte markt te verkopen. Ze wordt betrapt met een sigaret op school. Ondanks dat men haar verhaal gelooft dat een jongen die haar leuk vond die aan haar gaf (ze probeerde in feite sigaretten te verkopen), krijgt ze een buitensporige straf. Men denkt er zelfs over haar in een strafinternaat op te nemen.

Uiteindelijk gaat Lucas op onderzoek uit, en ontdekt een aantal feiten:

Het opblazen van de gasleidingen in januari 2022 was een vooropgezette aanslag van de LP. Deze is dus illegaal aan de macht gekomen;

De LP-regering schendt grondrechten door personen (o.a. Donnie) buiten hun weten een stof in te spuiten waarmee ze hen kunnen beïnvloeden;

De regering probeert hoogstwaarschijnlijk permanent aan de macht te blijven door middel van een beleid dat de persoonlijke vrijheden meer en meer inperkt.

Lucas wordt gearresteerd omdat hij de belastende papieren heeft gekopieerd en meegenomen. Hij ontsnapt maar wordt nu als een misdadiger gezocht. Hij besluit met Donnie en Eline, die (hoewel Eline de oprichtster van de partij is) ook genoeg van de regels hebben, Eline vindt namelijk dat Joshua veel te ver is gegaan, naar het buitenland te vluchten. Bovendien hopen ze hun bevindingen aan de grote klok te hangen, zodat de LP-regering internationaal gezichtsverlies lijdt.

Met het apparaat van hun vriend meneer Hearsay ontregelen ze de grensbewakingselektronica zodat ze naar het buitenland kunnen vluchten met alle belastende gegevens. Donnie wordt op een gegeven moment via de geïnjecteerde stof door de regering teruggeroepen, waarna de anderen hem met alle macht moeten tegenhouden.

Ik hoop dat jullie net zoveel plezier hebben in het lezen als ik in het schrijven. Laat me in de reacties weten wat jullie ervan vinden, samen met of je nog meer van dit soort verhalen wil zien!

Fijne dag verder,

Lucas

P.S. Weet je niet wie Donnie uit het verhaal is? Nou, hier een foto! En neem het niet te serieus het is tenslotte maar fictie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: